NATO NAPAO SPC

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

21.07.2019

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

General Ben Hodžis bivši glavnokomandujući američkih kopnenih snaga u Evropi napao je SPC! On je rekao da Srbiju i druge zemlje Balkana treba zaštitti od pritisaka Rusije, a da je najveća pretnja SPC, za koju tvrdi da je potpuno vezana za Rusiju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Po pitanju rešavanja problema Kosova, Srbiji bi trebalo pomoći da se odupre pritiscima SPC vezane za Rusku Federaciju – rekao je on.

Verski analitičar Željko Injac kaže da je ovo prvi put u istoriji da jedan general preti SPC. 

- Ruski uticaj na SPC praktično ne postoji. Postoje dobri formalni odnosi sa ruskom crkvom, kao i sa grčkom ili sirijskom ili bilo kojom drugom pravoslavnom crkvom, ali ništa više od toga - rekao je Injac.

Istoričar Saša Adamović naglašava da je ovo jasna neprijateljska i antisrpska izjava američkog generala. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
strasno

21.07.2019 22:15

SPC nisu samo objekti, patrijarh, monasi, svestenici, SPC je vaskoliki verujuci narod. Snaga SPC nije u Rusiji vec u njenom narodu a bogastvo nase SPC je upravo nasa ljubav prema svojoj drzavi, crkvi i Bogu. Dok god jedan srbin pravoslavac pali svecu slavi slavu i moli se Bogu, SPC ce ziveti. SMRT FASIZMU, SLOBODA SRPSKOM NARODU!