Dodik prozreo nameru Prištine: Ramuševa ostavka liči na dosadašnje farse

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.07.2019

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ocenio je večeras da mu ostavka Ramuša Haradinaja liči na dosadašnje farse koje je pravila međunarodna zajednica, a koja ima za cilj da se vrši dalji pritisak na Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Milorad Dodik

Dodik je, u izjavi RTS-u, rekao da sve ide ka tome da se "opere" još jednom biografija Haradinaja, da može ponovo da se vrati u politički život Kosova.

- Mi Srbi ne smemo da budemo naivni oko toga. Potpuno verujem da tu postoji konekcija i saradnja međunarodnog faktora i nekog ko vodi čitav taj projekat oko Kosova i samog Haradinaja. Izgleda veoma farsično kada kaže da ide tamo kao ime, a ne kao država. Čitava priča oko vlasti u Prištini ima teroristički predznak - naglasio je on.

Dodao je i da činjenica da Haradinaju nije presuđeno u Haškom tribunalu njega navodi da je reč o farsi koja treba da vrši dodatni pritisak na Srbiju i Aleksandra Vučića.

Kazao je da je neophodno da zajedno posvetimo više pažnje, jer to čitav srpski narod očekuje, posebno u RS, da se rešenje postavi kao svesrpsko pitanje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Ne može biti rešenja za jedan narod koji ima sva prava na štetu države Srbije, a da jedan deo naroda u RS mora da ćuti i trpi torturu međunarodnog faktora koji mu je namenio ulogu života u državi koja ne može da funkcioniše - rekao je Dodik.

Kaže da takse treba da se ukinu, ali to nije definitivno rešenje, već moRaju da se nastave razgovori.

 Mislim da oko predsednika Vučića i njegve pregovaračke pozicije treba da se okupe svi politički i nacioanlni faktori Srbije i da podstaknu njegovu snagu, jer je očigledno da će međunarodna zajednica po ustaljenom okviru reći „imamo operaciju sa njima, oni nisu više tu, morate i vi nešto da učinite“. Znamo da je Vučić tvrd pregovarač i da nikakvih ustupaka na uštrb nacionalnih interesa za Srbe neće biti - objasnio je on.

Rekao je da treba težiti kompromisu i konsenzusu koji mora biti opšte prihvatljiv.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading