Lopov se Brčka umesto da robija u ćeliji: Opljačako građane pa se razbaškario

Autor:

Vesti

19.07.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto da služi kaznu od godinu dana zatvora, nekadašnji predsednik Skupštine opštine Zaječar Saša Mirković brčka se u Crnoj Gori.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Saša Mirković se razbaškario na račun građana

Srpski telegraf je uhvatio Mirkovića, koji je osuđen pravosnažno zbog zloupotrebe službenog položaja (gradski budžet oštećen za oko 14 miliona dinara), dok u bašti luksuznog restorana na ekskluzivnoj lokaciji u Pržnu, uz samu obalu, sedi sa još nekoliko osoba. Bivši poslanik za kojim je Srbija raspisala poternicu, kako se sam hvali, potpuno je bezbrižan u Crnoj Gori.

- Saša Mirković priča da je uzeo restoran na lokaciji koju čak i viđeniji Crnogorci mogu samo da sanjaju i da on tu vodi posao. Hvali se da je mig stigao iz Podgorice, iz samog vrha države, mada, znajući njega i koliko je neistina u stanju da izrekne, nisam siguran ni da li uopšte ima veze sa tim restoranom, osim što sedi u bašti tog objekta i pijucka - rekao je za naš list Mirkovićev poznanik koji ga je sreo u Pržnu, a nekad je s njim sarađivao u Zaječaru, napominjući da ga pre toga dugo nije video jer je ovaj pobegao iz zemlje.

DVOJE OSUĐENO

Podsetimo, pre Crne Gore Mirković je boravio u Prištini, pod zaštitom tamošnjih vlasti, a dok mu je trajalo suđenje u Zaječaru, bio je u Skoplju, odakle se hvalisao da uživa gostoprimstvo Zorana Zaeva, objavljujući slike s njim na društvenim mrežama.

Odlukom Višeg suda u Zaječaru u aprilu ove godine potvrđena je prvostepena presuda Osnovnog suda u tom gradu, koji je Mirkovića u decembru 2017. na istu kaznu osudio zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića. U ovom slučaju osuđena je i Milena Trajković, koja je u vreme Mirkovićeve vladavine Zaječarom bila član Gradskog veća, i to na osam meseci zatvora, uslovno na tri godine.

Ničić: Pitam javno s čijim dokumentima on putuje kad mu je oduzet pasoš, a državljanin je Srbije

PRETI NOVINARIMA

Prvi čovek Zaječara Boško Ničić kaže da su žitelji tog grada, koje je, kako tvrdi, Mirković bezočno opljačkao, ogorčeni što je on na slobodi iako je pravosnažno osuđen.

- Dospele su i do nas informacije da se hvali kako je otvorio lokal u jednom od najelitnijih odmarališta Crne Gore. To ne govori samo o njemu već i o onima koji su mu omogućili da tamo uopšte boravi. Pitam javno s čijim dokumentima on putuje kad mu je oduzet pasoš, a državljanin je Srbije - navodi Ničić.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Boško Ničić

Kako kaže naš sagovornik, protiv Mirkovića se vodi još nekoliko postupaka, uglavnom zbog malverzacija iz vremena dok je bio na čelu grada.

- Koliko čujem, on ne samo da beži od zakona već i uznemirava ljude koji mu nisu po volji i preti im. Koliko znam, Mirković upućuje ozbiljne pretnje čak i novinarima koji pišu o njemu - zaključuje Ničić.

Muljanje s paketićima

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Saša Mirković

Mirković je uhapšen 2017. zbog sumnje da je oštetio budžet Zaječara za 14 miliona dinara. Na suđenju je dokazano da je naložio drugoj osuđenoj osobi Mileni Trajković da nabavi robu (novogodišnje paketiće) ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama i da je posredovao da gradska uprava to i uradi. U međuvremenu je pušten iz pritvora i pobegao je iz zemlje pre presude.

Od trenutka kada je protiv njega pokrenut ovaj i nekoliko drugih postupaka, Mirković je, najviše preko društvenih mreža, poveo prljavu kampanju u kojoj napada novo zaječarsko rukovodstvo, sudije, novinare, ali i vrh države Srbije.

Kod njih je tražio zaštitu:

Zoran Zaev (Severna Makedonija)

Ramuš Haradinaj (Priština)

Milo Đukanović (Crna Gora)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading