DEMOKRATE BEŽE OD BIVŠEG STRANAČKOG ŠEFA: Nataša odvalila šamarčinu Đilasu!

Autor:

Vesti

18.07.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanica Demokratske stranke Nataša Vučković žestoko se suprotstavila bivšem šefu Draganu Đilasu poručivši da njegova politika ne može da bude rešenje za Srbiju. Pre Vučkovićeve, koju je Đilas postavio za potpredsednicu DS dok je on bio na kormilu te stranke, kontru bivšem lideru lupili su Gordana Čomić, Radoslav Milojičić Kena, Dragoljub Mićunović... Svi oni beže od bojkota politike koju zagovara Đilas.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Nataša Vučković

Naime, u intervjuu za novi nedeljnik Novi magazin Vučkovićeva je izjavila da bojkot izbora nije politika. Međutim, tu se nije zaustavila, te je navela da Ðilas nema politiku jer je jedino za šta se zalaže upravo neizlazak na izbore, a političke organizacije bi valjda trebalo da provere narodnu volju na proleće 2020, kada građani Srbije izlaze na glasačka mesta.

SVE DUŽI SPISAK

Protiv bojkota je Gordana Čomić, koja je zajedno sa Vučkovićevom bila i na tapetu svog šefa Zorana Lutovca. Njima je novi lider DS zamerio što su učestvovale na sednici skupštinskog Odbora za ustavna pitanja.

 

 

Prozivke i kritike bivšeg i sadašnjeg šefa DS istrpeo i Milojičić jer je prekršio naredbu o bojkotu, ušao je u skupštinsku salu kako bi glasao za izmene Krivičnog zakonika kojima se uvodi doživotna kazna za ubice i silovatelje dece.

Nikola Nikodijević, predsednik beogradske skupštine

- Izbori su praznik demokratije i valjda bi svako ko se bavi politikom trebalo da želi da se proveri narodna volja. Stoga je bojkot izbora, za koji se Đilas zalaže, najbesmislenija stvar

- Prisustvom ću moći da svoju i drugu decu pogledam u oči, a ostavku bih podneo da radim nešto nemoralno i da nisam imao tri puta bolji rezultat od stranke - odgovorio je svim kritičarima Milojičić.

Njegov stav podržali su Čomićeva, Mićunović, Vesna Marjanović, a Đilasovo naređenje ignorisala je i Sanda Rašković Ivić, funkcioner u partiji Vuka Jeremića.

POLITIČKI BANKROT

Pomenuti poslanici juče nisu odgovarali na pozive Srpskog telegrafa, a komentar nije želeo da da ni Dragan Đilas, koji sada insistira i na bojkotu izbora.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Stefanović: Čim se pomene novac, Đilas u panici

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da policijski službenici PU za grad Beograd nemaju ovlašćenje da daju informacije Draganu Đilasu o istragama, već da to radi tužilaštvo, i dodao da Đilas još nije objasnio kako je stekao bogatstvo. Đilas je u ponedeljak došao u Upravu policije za grad Beograd, gde je zatražio da policija od njega uzme izjavu jer ga, kako je rekao, najviši državni funkcioneri optužuju za navodnu pljačku RTS i tvrde da je pokrenuta i istraga protiv njega, a kasnije izjavio da su mu službenici rekli da nemaju saznanja da se protiv njega vodi istraga.

Stefanović kaže da je Đilas "prvog policajca kojeg je video pitao da li se vodi istraga protiv njega".

- Kako taj čovek može da zna? Kako zna koja organizaciona jedinica MUP vodi istragu - pitao je Stefanović.

Naveo je da je Đilas došao u PU Beograd da bi pokazao da je čist političar. Stefanović je tvrdi da je Đilas "lagao" kada je rekao da je novac zaradio u Češkoj, a da, kada se ispostavilo da su njegove firme tamo zaradile 74.000 evra za više godine, više ne pominje tu zemlju. Kako kaže, čim neko pomene Đilasov novac, odmah kreće panika i napad na Vučića i njegove saradnike.

- Opozicija okupljena u Savezu za Srbiju i oko sporazuma s narodom je imala sastanak i jedinstven je stav da se u ovim uslovima ne može izaći na izbore - rekao je Đilas pre nedelju dana, a od njega su se očito odmetnuli kako demokrate tako i Vuk Jeremić, ali i PSG sa Sergejem Trifunovićem na čelu.

Analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da je srpska opozicija na putu da doživi politički bankrot.

- Svim racionalnim ljudima koji analiziraju stvari jasno je da bi ih bojkot odveo u sunovrat. Naprosto, bojkot ne bi uspeo. Otuda svi oni koji imaju veće političko iskustvo i više političke mudrosti iz opozicije, poput Nataše Vučković, protive se bojkotu. Đilas je ipak politički diletant, on je dugo u politici, ali više je biznismen nego političar - zaključuje Anđelković.

Todorić izvređao Makrona

Vladimir Todorić, član Predsedništva Narodne stranke Vuka Jeremića, koja je deo Ðilasovog SZS, prostački je na Tviteru izvređao predsednika Francuske Emanuela Makrona. On je uputio uvredljivu poruku, aludirajući na brak Emanuela Makrona sa znatno starijom Brižit Makron.

- #babojebac Currently trending - napisao je Todorić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading