Pacoli opet mašta?! I dalje ne odustaje od "nemoguće misije" - Kosovo u Interpolu!

Autor: Tanjug

Vesti

14.07.2019

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova tzv. Kosova, Bedžet Pacoli izjavio je da je izvršni komitet Interpola odlučio da pošalje predlog Generalnoj skupštini te organizacije za glasanje o članstvu policije Kosova i to na zasedanju koje će ove godine biti održano u Čileu.

Bedžet Pacoli

On tvrdi da je kosovska policija dobila najviše ocene za profesionalizam i kredibilitet, te da je procenjeno da je moderna policijska organizacija naprednih standarda.

Prema njegovim rečima, Izvršni odbor Interpola sa sedištem u Francuskoj je raspravljao o Kosovu i doneo odluku da pošalje dosije Policije Kosova na glasanje, na Generalnoj skupštini te policijske organizacije.


Stručnjaci za bezbednost i politička pitanja na Kosovu, međutim, nemaju očekivanja da će se to desiti ove godine, jer, kako ističu za RTK, nije se dovoljno radilo u tom pogledu. Diplomatija Srbije, kako se dodaje, angažovala se snažno u cilju sprečavanja članstva Kosova u toj organizaciji.

Kosovo nije uspelo da postane član Interpola u 2018. godini, pošto nije dobilo dovoljno glasova, odnosno dve trećine glasova zemalja učesnica u Generalnoj skupštini te organizacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading