(FOTO) BEOGRAD SPREMAN ZA MAKRONA: Ovako izgledaju ulice glavnog grada uoči važne posete!

Autor: Republika

Vesti

14.07.2019

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednje pripreme su u toku za doček francuskog predsednika Makrona, a potez od Knez Mihailove do Kalemegdana, kao i sama tvrđava, ukrašen je francuskim i srpskim zastavama.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dobrodošlice na svakom koraku

Na Kalemegdanu je postavljeno nekoliko bina, a glavna se nalazi ispred Spomenika zahvalnosti Francuskoj gde će biti upriličeno obraćanje oba predsednika.

Kako ističu radnici, oko samog spomenika će biti postavljene francuske i srpske zastave, ali dodatnog uređenja skulpture neće biti.

One su takođe biti postavljene i na autoputu ka aerodromu, u Bulevaru Mihajla Pupina, ulicama Antifašističke borbe, Milentija Popovića, u Pariskoj i Ruzveltovoj ulici su bilbordi na kojima se vide srpska i francuska zastava i na kojima na srpskom i francuskom jeziku piše "Dobro došli prijatelji" i "Sloboda, jednakost, bratstvo" kod Novog groblja, na Zelenom vencu, kod hotela Hajat i TC Ušće.

Podsetimo, francuski predsednik Emanuel Makron trebalo bi sutra u 15 sati da stigne u srpsku prestonicu. Detaljan program posete, satnica, a ponajviše trasa kojom će se kretati visoka francuska delegacija predvođena predsednikom Makronom, standardno se iz bezbednosnih razloga drži u tajnosti. Međutim, kako je saopštio MUP, veći deo grada biće zatvaran kada bude prolazila delegacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading