Sve je spremno za dolazak Makrona

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

14.07.2019

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je spremno za dolazak francuskog predsednika Emanuela Makrona, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, navodeći da će biti primenjene sve bezbednosne mere.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović

- Ne govorimo o detaljima bezbednosnih mera, ali imaćemo dovoljan broj ljudi i preduzećemo i sve druge tehničke mere kako bi predsednik Makron, kao i svi drugi gosti koji dolaze u posetu Srbiji bio bezbedan - rekao je Stefanović novinarima.

S obzirom da nekada bezbednosne mere uključuju zatvaranje ulica, Stefanović je zamolio građane Beograda za strpljenje, uz poruku da će se MUP truditi da bude efikasan i da sva zadržavanja budu što kraća.

- Imaćemo dovoljan broj pripadnika policije da preusmeravaju saobraćaj - poručio je Stefanović.

Program posete Emanuela Makrona

RepublikaFoto: Youtube/Scope News
Emanuel Makron
Predsednik Francuske Emanuel Makron doputovaće sutra oko 15.00 časova u Beograd u dvodnevnu posetu tokom koje će mu domaćin biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema informacijama Službe predsednika za saradnju s medijima, posle dočeka na Aerodromu "Nikola Tesla", oko 15.15 sati ulsediće ceremonija otkrivanja ploče povodom početka radova na modernizaciji Aerodroma koju sprovodi kompanija "Vansi erports".

Progrmamom posete u 16.00 sati predviđena je ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija, nakon čega će u 16.15 sati uslediti sastanak dvojice predsednika.
U 16.40 časova predviđena je ceremonija razmene potpisanih bilateralnih dokumenata u prisustvu dvojice predsednika.

Nakon toga, u 16.45 sati uslediće izjave za medije predsednika Vučića i predsednika Makrona.
Za 17.30 zakazan je plenarni sastanak delegacija Republike Srbije i Republike Francuske.
Za 18.20 predviđena je ceremonija polaganja venaca na Spomenik braniocima Beograda 1914-1918, a u 18.30 polaganje cveća na grob Milunke Savić u Aleji velikana.

Prema programu posete, u 19.00 časova predviđa se ceremonija polaganja venaca na Spomenik zahvalnosti Francuskoj i obraćanje predsednika Srbije i predsednika Francuske.
Drugog dana posete, u utorak, je u 9.30 sati zakazan razgovor dvojice predsednika sa studentima iz Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO), navodi se u saopstenju.

Ministar je naglasio da je poseta Makrona važna kao poruka za evropske integracije Srbije, ali i za dalji ekonomski i sveokupni razvoj naše zemlje.

Francuski predsednik Emanuel Makron stiže sutra u dvodnevnu posetu Srbiji. Njegovu posetu Beogradu pratiće i veliki broj domaćih, regionalnih i francuskih medija, a obraćanje dva predsednika prenosiće i francuska i srpska televizija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading