Zlo od čoveka: ON opstruira lečenje generala, jedini spas povratak u Srbiju!

Autor:

Vesti

13.07.2019

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Iako se Haško tužilaštvo usprotivilo zahtevu odbrane Ratka Mladića da se pusti na privremenu slobodu radi lečenja u Srbiji, od ove ideje se ne odustaje, budući da glavni lekar pritvorske jedinice Pol Falke opstruira njegovo lečenje i dovodi ga u opasnost", izjavio je svojevremeno Darko Mladić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ratko Mladić u Hagu

Kako su preneli mediji, Ratko Mladić prebačen je u četvrtak u bolnicu jer mu je pozlilo tokom posete supruge, posle čega su mu urađeni specijalistički pregledi. Posle pregleda vraćen je u pritvoršku jedinicu u Ševeningenu.

Njegov sin, Darko Mladić, kaže da je prekjuče tokom posete osećao tegobe koje nije mogao da istrpi.

- Pozlilo mu je oko podneva, pa su pozvali lekara koji ga je odmah uputio u bolnicu, gde je i prenoćio. Bilo je sve dosta konfuzno i jako smo se zabrinuli, jer nismo bili obavešteni o tome šta se tačno dešava - kaže Mladić.

Dodaje da su lekari bili fokusirani na kardiološki pregled, da su uspeli da mu ublaže tegobe, nakon čega su ga vratili iz bolnice. Međutim, tegobe su se ponovo vratile u toku jučerašnjeg dana.

Kaže i da će se ponovo tražiti i insistirati na njegovom lečenju u Srbiji.

- Iako dosad nismo uspeli da izdejstvujemo njegovo lečenje u Srbiji, ne odustajemo. Ponovo ćemo tražiti lečenje u našoj zemlji. Sada imamo novi podnesak i ova priča je još uvek otvorena – kaže sin Ratka Mladića za Pink.

Uzimajući u obzir sve što se dosad desilo u Haškom tribunalu, kao i činjenicu da ova institucija ne uliva poverenje kada je reč o zdravstvenim pitanjima i problemima zatvorenika, Mladić kaže da je jako zabrinut.

- Na svu sreću, kada je pozlilo Ratku, čuveni dr Pol Falke nije bio tu, pa ga je pregledala druga doktorka. Ona je bila znatno korektnija od Falkea i reagovala je brzo, što se inače ne dešava kada je Falke tamo i kada se on pita. Ona ga je uputila u novu bolnicu, mada nije urađeno sve ono što bismo mi voleli i na čemu insistiramo. Nadam se samo da će general uspeti da tamo izdrži dok ga ne izvučemo na lečenje – kaže Mladić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading