Odredi Nasera Orića nisu imali milosti ni prema deci: Petrovdanski krvavi pir

Autor:

Vesti

12.07.2019

05:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

De­čak Slo­bo­dan Sto­ja­no­vić (11) u Sre­bre­ni­ci je pro­na­đen sa še­st izbi­je­nih zu­ba gor­nje vi­li­ce i sa ra­zre­za­nim tr­bu­hom u obli­ku kr­sta, a ru­ke su mu do la­ka­ta bi­le od­se­če­ne.

Naser Orić

On se vra­tio u se­lo da uz­me svog psa, ko­jeg je za­bo­ra­vio kad su be­ža­li od ko­lja­ča Na­se­ra Ori­ća. Žr­tva Ori­će­vih zlo­tvo­ra je Vla­di­mir Ga­jić, ko­ji je imao sa­mo če­ti­ri go­di­ne, No­vi­ca Bo­gi­će­vić 14. Sr­bi su kla­ni no­že­vi­ma i se­ki­ra­ma, za­ki­va­ni za dr­ve­će, da­vlje­ni ži­com, pe­če­ni na ra­žnju, de­ca su ubi­ja­na pred oči­ma svo­jih ma­j­ki.

Ori­će­vi kr­v­ni­ci ni­su ima­li mi­los­ti pre­ma de­ci: hla­d­no­kr­v­no je ubi­jen še­sto­go­di­šnji de­čak Ale­k­san­dar Di­mi­tri­je­vić iz Ske­la­na i nje­gov ro­đe­ni brat Ra­di­sav. Ja­nua­ra 1993. u na­pa­du na Ske­la­ne sre­bre­ni­č­ki mu­sli­ma­ni, pod ko­man­dom Ori­ća, ubi­li su i de­cu Ale­k­san­dra (4) i Ra­di­šu (11).

Na­pa­di su se de­ša­va­li na hri­šćan­ske pra­zni­ke, kao što je to bi­lo i na Pe­tro­v­dan 1992, ka­da su mu­sli­man­ske sna­ge pod ko­man­dom Ori­ća upa­le u sr­p­ska se­la Za­la­zje, Bi­lja­ča, Sa­se i Za­go­ne i ubi­le i iz­ma­sa­kri­ra­le 69 sr­p­skih ci­vi­la, vi­še od 70 ra­ni­li, a 19 se vo­de kao ne­sta­li.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading