Šiptari se hvataju za glavu! Šešelj rešio slučaj braće Bitići

Autor: Informer, Republika

Vesti

09.07.2019

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juče je nastupila pravna zastarelost mogućnosti sudskog gonjena izvršoca krivičnih dela ubistva trojice braće Bitići.

RepublikaFoto: Tanjug
Vojislav Šešelj

Predsednik SRS rekao je kako se ne radi o ratnom zločinu jer braća Bitići nisu bili ratni zarobljenici.

 - Juče je nastupila pravna zastarelost mogućnosti sudskog gonjenja izvršioca krivičnih dela ubistva trojice braće Bitići. Njih su ubili neki policijski oficiri zbog velike sume novca koji su uzase imali. Ne može biti reči o ratnom zločinu jer braća Bitići nisu bili ratni zarobljenici - napisao je Vojislav Šešelj na svom Tviter profilu.

Podsetimo, braća Bitići su napustili Njujork da bi se priključili borbi terorista OVK.

Agron i Mehmet Bitići, Amerikanci albanskog porekla, su se tokom ratnih zbivanja na Kosovu priključili teroristima OVK, a uhapšeni su 1999. godine na teritoriji Srbije zbog ilegalnog ulaska u zemlju.

Zbog toga ih je sud u Prokuplju osudio na 15 dana zatvora, pušteni su tri dana ranije, od kada ima se gubio svaki trag. Njihova tela pronađena su 2001. u masovnoj grobnici u Petrovom selu, sa vezanim rukama i sa ranama od ispaljenih metaka na glavi.

Šešelj kaže da su "braća Bitići su svojevremeno uhapšeni zbog ilegalnog prelaska državne granice, te su po isteku prekršajne kazne pušteni iz zatvora.

- Tada su ih oteli neki policajci da bi ih opljačkali. Ubili su ih prikrivajući krivično delo pljačke. U to vreme ratno stanje je već bilo ukinuto - zaključio je Šešelj.

Šešelj dodaje i kako su motivi ubistva braće Bitići duboko nečasni, ali kako će zbog Zakona koji je tada važio, ubice ipak ostati nekažnjene.

- Motivi ubistva braće Bitići su duboko nečasni, ali će ubice ostati nekažnjene jer je tada važio Zakon po kome je apsolutna zastarelost nastupala po isteku 20 godina od izvršenja krivičnog dela. U trenutku ubistva braća Bitići zvanično nisu bili ni uhapšeni ni zarobljeni, nego oteti - piše lider Srpske radikalne stranke na svom zvaničnom Tviter profilu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading