Borisov se izvinjavao Brnabićki: Ja vas toliko volim, mi smo dobri prijatelji

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.07.2019

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Bugarske Bojko Borisov obratio se, nakon sinoćnje večere učesnika Samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić i objasnio da je njegova izjava u Poznanju pogrešno shvaćena.

RepublikaFoto: Tanjug
Bojko Borisov, premijer Bugarske

- Ja vas toliko volim, mi smo takvi prijatelji, kako su mogli da me tako shvate... Uvek sam govorio ''oni moraju da se pozabave Kosovom''. Nikada nisam govorio ništa drugo. A sada pozivamo ambasadore... A ja ništa nisam rekao - objasnio je Borisov Brnabić, prenosi Sputnjik. 

Istakao je da nikada nije imao loše namere prema Srbiji i da nije želeo da se meša u unutrašnje poslove. 

- Bila si tamo (u Poznanju). . . Ja se vraćam, a on (Ivica Dačić) kaže da ne treba da delim savete šefu diplomatije... A ja imam najbolje namere prema njemu - objasnio je Borisov. 


Borisov je ranije rekao da bi budući visoki predstavnik za spoljnu i odbrambenu politiku EU Žozep Borel trebalo da zastupa stav cele Unije, bez obzira što Španija ne priznaje Kosovo. 

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić reagovao je i ukazao da stav EU nije da je Kosovo nezavisna država i da Borisov mora da poštuje taj stav, a ne da deli savete budućem šefu evropske diplomatije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading