MIHAJLOVIĆ: Uskoro od BG do NS za pola sata

Autor: b92.net

Vesti

07.09.2017

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da će novim Žeželjevim mostom na Dunavu u Novom Sadu, uskoro moći da se prošeta.

RepublikaFoto: Tanjug
Zadovoljna kako teku radovi: Zorana Mihajlović

Kako je istakla, železnički saobraćaj će biti pušten u januaru, a na proleće, po završetku pristupnih saobraćajnica, i za drumski saobraćaj.

- Žeželjev most se nalazi na važnom koridoru, deo je velikog projekta modernizacije pruge Beograd-Budimpešta i uskoro će, zahvaljujući novoj pruzi, od Beograda do Novog Sada , kao i od Novog Sada do Subotice, da se stiže za nešto više od pola sata - rekla je Mihajlovićeva povodom spajanja dela mosta sa centralnim stubom sa petrovaradinske strane. 

Ona je istakla zadovoljstvo što će početkom oktobra i konstrukcija sa novosadske strane biti spojena sa centralnim stubom i što na gradilištu u svakom trenutku ima 180 radnika, koji čine sve da most uskoro bude gotov. Mihajlovićeva je naglasila da je Žeželjev most simbol budućnosti Srbije, ali i opomena svima da je nedopustivo da se 18 godina čeka na završetak jednog tako važnog projekta. 

Podsetimo, ministarka je istakla da to što radovi kasne na Žeželjevom mostu i što neće biti završeni u novembru, kako je ranije najavljeno, je zbog problema sa vodostajem Dunava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading