Siniša Mali dobio dve nove funkcije!

Autor: blic.rs

Vesti

08.07.2019

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Srbije postavila je na sednici 4. jula ministra finansija Sinišu Malog na mesto predsednika Koordinacionog tela za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma na čijem je čelu prethodno bio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

RepublikaFoto: ST/Vlada LUKIĆ
Siniša Mali

Sastav ovog tela čine predstavnici različitih institucija poput ministarstva finansija i pravde, Uprave za sprečavanje pranja novca, MUP-a i BIA, Tužilaštva za organizovani kriminal, NBS...

Kako se navodi u odluci o obrazovanju ovog tela, predsednik i članovi nemaju pravo na naknadu za obavljanje te funkcije.

Mali je, istovremeno, imenovan i za guvernera Srbije u Azijskoj infrastrukturnoj investicionoj banci.

Aktivnosti tela za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma u prethodnom periodu bile su u fokusu Vlade s obzirom na to da je Srbija u februaru prošle godine dospela na "sivu listu" zemalja koje su bile pretnja za međunarodni finansijski sistem, a sa koje je skinuta pre oko dve nedelje.

Na plenarnoj Skupštini Međudržavnog tela za kontrolu i sprečavanje pranja novca (FATF) procenjeno je da su ispunjeni svi zahtevi kada je reč o borbi protiv pranja novca i terorizma i da Srbiji više nije mesto na listi na kojoj je bila u društvu Etiopije, Gane, Sirije, Pakistana i još šest zemalja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
cudna suma

09.07.2019 05:08

Cestitam!