Komšić burno reagovao na Dačićevu izjavu: Frustracije oko Kosova neće lečiti na Bosni

Autor: klix.ba

Vesti

08.07.2019

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva BiH Željko Komšić upozorio je danas da se ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić ne može igrati neupitnim suverenitetom BiH.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Željko Komšić

Dačić učestvuje na sastanku šefova diplomatije, koji se održava u okviru Procesa saradnje jugoistočne Evrope (SEECP), u Sarajevu gde je novinarima rekao da bi Srbija i Republika Srpska mogle postupiti isto u smislu kako zajednički spoljnu politiku vode Albanija i Kosovo.

Komšić je naglasio da je očito da Srbija ne može koordinisati spoljnu politiku ni sama sa sobom te istaknuo da frustracije oko Kosova Dačić neće lečiti na Bosni i Hercegovini.

– Izgleda da mu nimalo ne prijaju visoke temperature, pa predsednik Srbije Aleksandar Vučić mora stalno ispravljati njegove gafove – podsjetio je Komšić.

Napomenuo je da se po ko zna koji put Dačića mora edukovati o ustavnom uređenju BiH u kojoj je u skladu s Ustavom BiH utvrđeno da je Predsedništvo BiH isključivo nadležno za vođenje spoljne politike države, prenosi Srpskainfo.

Predstavnici Albanije i Kosova ne prisustvuju samitu u Sarajevu zbog, kako su naveli, nejednakog pristupa svim zemljama članicama ove regionalne inicijative za saradnju.

Dačić je još rekao da se u slučaju Albanije i Kosova može govoriti o stvaranju “Velike Albanije”, naglašavajući da kada bi Srbija potpisala takav sporazum sa Republikom Srpskom onda bi to bilo narušavanje teritorijalnog integriteta i interesa BiH.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading