SKANDALOZNO! Eliot Engel ohrabrio Albance za novi udar na Srbe

Autor: Politika

Vesti

04.07.2019

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eliot Engel, američki kongresmen i jedan od najeksrtremnih albanskih lobista, svojim je izjavama tokom posete Beogradu i Kosovu ohrabrio je Albance na Kosovu za novi udar na Srbe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj i Eliot Engel

Engel je podstakao Beograd i Prištinu da nastave dijalog, ali uz opasku da je "važno da Vlada Srbije prepozna i razume da postoji nezavisna država Kosovo i da će ta država ostati nezavisna"

Samo petnaestak dana ranije, i drugi američki zvaničnik, pomoćnik državnog sekretara Metju Palmer, takođe je pozvao Beograd i Prištinu da se vrate za pregovarački sto, ali sa potpuno druge pozicije.

Već dugo i Brisel bezuspešno "ohrabruje" Prištinu da ukine takse, za razliku od predsedavajućeg Odbora za spoljne poslove u američkom Kongresu Engela, koji je, čini se, svojim izjavama uspeo da ohrabri Albance da posegnu za još tvrđim merama protiv Srba.

Podseća se da je tokom posete Beogradu u intervjuu za Radio slobodna Evropa Engel podstakao Beograd i Prištinu da nastave dijalog, ali uz opasku da je "važno da Vlada Srbije prepozna i razume da postoji nezavisna država Kosovo i da će ta država ostati nezavisna".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading