KONAČNO! Prva presuda za zločine terorista OVK nad Srbima! "Crvena krtica" osuđen na 14 godina

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

03.07.2019

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud u Prizrenu osudio je danas na 14 godina zatvora bivškeg pripadnika tzv. OVK, Remzija Šalju, poznatijeg kao "Crvena krtica", za počinjene ratne zločine nad civilnim stanovništvom, javio je prištinski portal Ljajmi.

Foto: Ilustracija

Prema odluci suda, Šalja će ostati u pritvoru sve dok izrečena presuda ne postane pravosnažna.

Inače, Šalja je još u decembru prošle godine dobio poziv od Tužilaštva Specijalnog suda, formiranog za procesuiranje počinilaca ratnih zločina nad Srbima i drugim nesrpskim stanovništvom tokom poslednjih sukba na KiM.

Nakon dobijanja poziva Šalja je napustio kosovsku teritoriju da bi izbegao odazivanje Specijalnom sudu, čije sedište je u Hagu. Policija ga je u maju uhapsila u Suvoj Reci, nakon čega mu je određen pritvor.

Prema optužnici kosovskog tužilaštva, Šalja je nedaleko od Suve Reke sredinom 1998. godine učestvovao u otmici Hadžija Pertešija, čije je telo pronađeno nekoliko dana kasnije u obližnjem selu Dulje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading