Rakić: Naći ćemo način da prevaziđemo krizu, nećemo robu iz albanskih kamiona!

Autor: Tanjug

Vesti

02.07.2019

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnici radnji u Severnoj Mitrovici već drugi dan ne rade zbog trgovinske blokade i takse od 100 odsto koju je Priština uvela na robu iz centralne Srbije, a predsednik Srpske liste Goran Rakić tim povodom je rekao da Priština priča jedno, a na terenu čini drugo.

Foto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Goran Rakić

On je za RTS kazao da je Priština pre nekoliko dana poslala inspektore na sever Kosova i da su oni proveravali kase za račune, međutim, nakon toga je poslala kamione s robom na sever KiM, bez ikakvih kasa i bez oznaka o poreklu robe u tim kamionima.

Prema njegovim rečima, Srbi su ponosan narod i nisu kupovali tu robu, ali ni građani drugih nacionalnosti nisu kupovali robu iz tih kamiona.


Rakić je rekao da su se privrednici sa severa okupili u više sredina i da se očekuje njihov odluka o daljim koracima, koja će biti u interesu krajnjih potrošača, a to su građani severa KiM.
Foto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Trifunović

On je istakao da Priština već duže pokušava da satanizuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da pošalje poruku podrške nekim opozicionim liderima u Beogradu.


Kako je rekao, siguran je da će srpski narod naći način da prevaziđe humanitarnu krizu.

Govoreći o poternici za Milanom Radojičićem i optužnici protiv Ivana Todosijevića, rekao je da je svuda u svetu pravilo i praksa da Tužilaštvo dokazuje krivicu, a da jedino na KiM Srbi moraju da dokazuju svoju nevinost.

Kaže da vlasti u Prištini jesu imale svoje "privatne" Srbe koji su glasali u interesu Prištine, ali da nisu uspeli da kupe i uplaše Radojičića koji će, dodao je, nastaviti da se bori da Srbi opstanu na tim prostorima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading