TAČI ODBIO DODIKOV POZIV: Neće u Sarajevo dok Bosna ne prizna Kosovo

Autor: klix.ba

Vesti

02.07.2019

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik takozvanog Kosova Hašim Tači nije prihvatio poziv predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika da naredne sedmice poseti BiH povodom samita Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Tači je nakon dugo razmišljanja doneo odluku da ne doputuje u BiH i tako ostao pri ranijem stavu da BiH prvo treba priznati nezavisnost Kosova.

On je nedavno u Tirani odbio susret i rukovanje s aktuelnim predsedavajućim Predsedništva BiH. Tači prošlog meseca nije želeo doći ni na godišnju konferenciju EBRD koja se održavala u Sarajevu. Kao razlog nedolaska naveo je činjenicu da BiH nije priznala Kosovo.

Što se tiče SEECP koji počinje 8. jula, planirano je da se sastanci ministara i predsednika zemalja Jugoistočne Evrope održe na Jahorini i Sarajevu, tačnije u zgradi Predsedništva BiH.

Prema dostupnim informacijama predsednici država regiona biće dočekani na crvenom tepihu ispred zgrade Predsedništva BiH, a gde će biti postrojeni i pripadnici Oružanih snaga BiH nakon čega će prisustvovati zajedničkoj večeri, prenosi Srpskainfo.

Pored Tačija u Sarajevo i na Jahorinu stižu i predsednik Turske Rečep Erdogan, predsednik Crne Gore Milo Đukanović i Albanije Ilir Meta.

U toku ove sedmice očekuju se potvrde dolazaka ostalih lidera zemalja članica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading