Petković: Haradinajevi kamioni nisu pomoć već obmana

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.07.2019

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kamioni sa robom koje je na sever Kosova i Metohije poslao Ramuš Haradinaj nisu pomoć, već obmana, izjavio je pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković. On je za TV Pink rekao da je slanje dva kamiona sa robom na sever KiM "šverscerski pristup Haradinaja" koji predstavlja provokaciju.

RepublikaFoto: Tanjug/D. SIMIĆEVIĆ
Petar Petković

- Ta dva kamiona nisu pomoć već obmana. To dobro zna naš narod na KiM koji je sa prezirom odbacio sve što rade Haradinaj, Hašim Tači i Kadri Veselji, koji pucaju na srpske dobavljače, na kamione koji prevoze osnovne životne namirnice, hapse ljude - rekao je Petković.

On je ukazao da na KiM već više dana nema mleka, mlečnih proizvoda, mesa, mesnih prerađevina, voća, povrća i da su zbog "terora Prištine" privrednici odlučili juče da zatvore radnje u srpskim opštinama na severu KiM.

- Privrednici su na taj način želeli da pokažu jednu vrstu otpora i protesta, jer ne mogu da rade u takvim uslovima. Ako neko puca na vas, ako vas juri po alternativnim prelazima, jasno je da je stvar došla do ivice, da neko želi da izazove humanitarnu krizu i katastrofu sa namerom da se Srbi proteraju ili slome da bi neko nasilno mogao da zauzme sever - naveo je on.

Dodaje da neko pokušava da zamagli pravu sliku i da stvari prikaže onako kako nisu i izneo zamerku i na izveštavanje pojedinih srpskih medija o situaciji na KiM. On je naveo da se iz izveštavanja pojedinih medija može steći utisak da je Haradinaj taj koji šalje hranu Srbima na sever KiM i da je on taj koji želi da spase srpski narod od humanitrarne katastrofe. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

- Krvnik Hašim Tači sada se predstavlja kao dobrotvor koji treba da pomogne severu - naveo je Petković. Priština pokušava da predstavi da nema krize na severu, ali to radi i opozicija iz Beograda, ocenio je on. 

- Opozicija iz Beograda pljuje sopstvenu državu i govore kako je država ta koja učestvuje u nestašici lekova i hrane za vrtiće, bolnice, studentski centar. To je nedopustivo i govori da ti ljudi rade isključivo kako bi temu KiM koristili za svoje jeftine političke poene - naglasio je Petković. Kaže i da će država učiniti sve da Srbi na KiM ne budu "ni gladnim, ni žedni", da su izazovi veliki, ali da Srbija gleda u budućnost i da će nastojati da život Srba, ali i Albanaca na KIM vrati u normalu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading