Haradinaj šalje kamione s robom na sever, takse ne ukida?!

Autor: Republika

Vesti

01.07.2019

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj najavio je da će vlada u Prištini, u saradnji sa kosovskim preduzećima, da otvori "privremene maloprodajne objekte" na severu KiM, gde vlada nestašica osnovnih prehrambenih artikala, a Haradinaj namerava da tokom popodneva na sever uputi četiri kamiona albanskih trgovinskih lanaca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Haradinaj je svoju ideju obrazložio navodnom željom da "zaštiti građane na severu" od veštački izazavane krize, kako Priština tvrdi, a kriza je usledila sedam meseci od uvođenja taksi na robu iz centralne Srbije, ali njegova vlada ne namerava da ukine te takse.

On tvrdi da "nijedan građanin Kosova neće biti žrtva posebnog rata koji su orkestrirali strani agenti".


Sve prehrambene trgovine, radnje, dućani i kiosci s robom na severu Kosova i Metohije od jutros su zatvoreni u znak protesta zbog trgovinske blokade i takse od 100 odsto koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije.

Novosti pišu da je ideja vlade u Prištini da sa kamiona prodaju namirnice stanovništvu četiri srpske opštine na Severu KiM - Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading