Nije mu dovoljna otimačina! Milo: SPC je bomba u temelju Crne Gore

Autor: K. Vasković

Vesti

01.07.2019

05:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović poručio je da je proces izgradnje etnički čiste Crne Gore ušao u završnu fazu, te da je na snazi konačni obračun sa Srpskom pravoslavnom crkvom, koju poredi sa tempiranom bombom!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

Naime, uporedo sa zakonom kojim bi da otme svetinje i manastire SPC u Crnoj Gori, Đukanović najavljuje novi zadatak svoje partije, koja "u narednom periodu treba da se odupre otporima na domaćoj sceni".

- Ne mislimo da treba formirati crnogorsku crkvu iz koje će Crnogorci izgoniti Srbe, kao što su tokom prethodnih decenija Srbi izgonili Crnogorce. Mi ovo radimo da bismo učvrstili stabilnost naše zemlje, koja je, nažalost, permanentno pod udarom upravo SPC, koja na izvestan način pokušava da zadrži poziciju tempirane bombe u temeljima Crne Gore - naveo je crnogorski predsednik.

S druge strane, predsednik partije Prave Crne Gore Marko Milačić kaže da je SPC u Crnoj Gori temelj državnosti i duhovnosti, a da je crnogorski predsednik tempirana bomba koja želi da uništi taj temelj.

- On i njegovi kriminalni klanovi koje kontroliše ili koji njegovim nečinjenjem slobodno funkcionišu u Crnoj Gori postavljaju istinske bombe i likvidiraju ljude po Crnoj Gori. Ovo što radi ne smemo posmatrati kao isključivo njegov plan - kaže Milačić i dodaje da je to širi proces uperen protiv Srba i Srbije u regionu u nameri da se napadne srpski faktor, koji im je prepreka za realizaciju potpune okupacije Balkana.

- Odbrana SPC u Crnoj Gori je imperativ ne samo za sve slobodne ljude u Crnoj Gori već i alarm na koji se moraju hitno i sveobuhvatno odazvati svi ljudi i sve važne adrese srpskog i pravoslavnog naroda gde god oni bili, a naročito u regionu. Ako Đukanović takne kanonsku crkvu u Crnoj Gori, a da je kanonska potvrdio je patrijarh Vartolomej, rizikuje građanski rat, to radi po diktatu stranog faktora, istog onog koji je to sproveo u Ukrajini. Mi mu stojimo na crti koju neće preći po cenu života - podvukao je Milačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading