Kako je Momir Bulatović zapušio usta milogorcima: Objasnio zašto ćirilica nikada neće biti proterana iz Crne Gore

Autor: Informer, Republika

Vesti

30.06.2019

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Crne Gore i premijer SRJ Momir Bulatović, koji je preminuo je danas od srčanog udara u 63. godini života, ostaće upamćen kao neko ko se na realan i argumentovan način protivio podelama koje je nametao milogorci režim u Crnoj Gori.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Momir Bulatović

Nedavno je, gostujući na jednoj beogradskoj televiziji u svega nekoliko rečenica "objasnio" zašto ćirilića, uprkos naporima srbomrzačkog režima u Podgorici, nikada neće biti proterana iz Crne Gore.

- U Crnoj Gori je ćirilica proterana svuda, osim sa jednog mesta, a to je groblje. Niko se od ovih savremenih Montenegrina - Crnogoraca ne sahranjuje, kada dođe njegova potonja ura, a da ne stavi ćirilicu. Ne možete, to je prosto pismo koje pripada Crnoj Gori, ne možete biti Crnogorac na latinici, tako da sve će to da prođe i doći na svoje - kazao je on i dodao da "mesto na kom neprikosnoveno pobeđuje ćirilica jesu nadgrobni spomenici".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading