Vučić spreman da ugosti Mila u Beogradu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

29.06.2019

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je, uprkos crnogorskoj kampanji protiv Srbije, srpskog naroda i njega lično, spreman i sada, kao i inače, da ugosti u Beogradu Mila Ðukanovića kako bi razgovarali, umesto da se stvaraju problemi i tenzije.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

- Važno je da izgrađujemo normalne odnose, pristojne odnose, a da očekujete prveliku ljubav niti ima potrebe, niti razloga za tim - rekao je Vučić gostujući na O2TV.

Vučić je tako odgovorio na komentar novinara da se u poslednje vreme govori o nikad lošijem položaju Srba u CG, da je bio slučaj verbalnog i fizičkog napada na srpsku decu u osnovnoj školi u CG, zatim da je CG bila inicijator da Kosovo učestvuje na Evroviziji, kao i da on, Vučić, nikad nije bio u zvaničnoj poseti CG.

Nadao se, kaže, da će Podgorica drugačije da se ponaša posle izjave premijera Duška Markovića da će voditi računa i o interesima Srbije, ne samo o interesima Kosova.

- Posle toga, međutim, nikada se nije dogodilo da budu uzdržani bilo gde i po bilo kom pitanju, a samo smo ih to molilli - da Srbija ne bude lošije tretirana od ''nezavisnog Kosova''. To govori o njihovom odnosu prema nama - naveo je predsednik.

Podsetio je da je zatim zamolio ljude u Crnoj Gori da razmotre usvajanje zakona koji je usmren na otimanje crkvene imovine, ali da su usledile salve ličnih uvreda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

Vučić je naglasio da je video da mediji u Crnoj Gori vode kamapanju protiv Srbije, srpskog naroda i njega, ali i da su naši domaći mediji to krili.


Predsednik je istakao da Srbija treba sa Crnom Gorom da ima normalne odnose i da je to u interesu Srba koji tamo žive, a kojih je 28,7 odsto.

Kaže da je razgovarao na Vidovdan i sa predstanvicima Srba u CG kako bi se razmotrilo na koji način Srbija može da pomogne i finansira projekte u CG, kao što to čini i u Republici Srpskoj i u BiH.

Predsednik navodi da bi Srbija trebalo i sa CG da pokuša da ima zajednički granični prelaz, kao što će to uraditi sa Severnom Makedonijom i BiH.

Vučić je istakao da zbog svega toga nije hteo da diže galamu, niti uvredama da odgovara na ono što je stizalo iz Podgorice i ponovio da je važno da sa Crnom Gorom imamo normlane odnose.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading