Srbomrzački pir u školi u Podgorici: Srbi, marš iz Crne Gore!

Autor:

Vesti

29.06.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal u osnovnoj školi u Podgorici! Srbomrzački pir se toliko raširio u Crnoj Gori da se preneo i na najmlađe! "Marš, Srbi, napolje", "Srbine, videćeš ti šta te čeka", samo su deo pretnji i uvreda koje je srpskim đacima u podgoričkoj OŠ "Dragiša Ivanović" uputila učenica osmog razreda te škole K. P.

Foto: www.in4s.net/printscreen
Crnogorci nas toliko mrze da se to prenelo i u škole

Đaci ove osmoletke mesecima pre toga su trpeli verbalno i fizičko nasilje devojčice zbog svog porekla, a da škola ništa nije preduzela tim povodom.

PEVA USTAŠKE PESME

Pomenuta učenica K. P., prenosi crnogorski portal IN4S, najpre u školi, i to ispred zbornice, pevala je ustašku pesmu "Čavoglave" Marka Perkovića Tompsona, ali na to niko od nastavnika nije reagovao. To joj je izgleda dalo vetar u leđa, pa su incidenti počeli da se ređaju. Sutradan je već donela nož i, dok su bile u učionici, stavila ga pod grlo drugoj učenici, dok je jednom dečaku zapretila: "Videćeš ti, Srbine, šta te čeka."

Međutim, maltretiranje se ni tu nije zaustavilo, pa je u školu donela improvizovane letke, ispisane rukom, a na kojima je pisalo: "Marš, Srbi, napolje. CG upravljaju Hrvati."

PROFESOR MIROVIĆ: Sve je to posledica režima u Podgorici, koji je u takvom delirijumu da više ne zna gde udara

Poslednji ispad K. P. imala je na dodeli svedočanstava. Naime, ona je u školu donela alkohol i hrvatsku zastavu i srpskim učenicima rekla: "Poserem vam se na Vidovdan."

Foto: www.in4s.net/printscreen
Papir koji je delila ulčenica

Majka jednog od učenika D. Đ., koji je trpeo maltretiranje, ocenila je da je stvar otišla predaleko, posebno što se dešava u osnovnoj školi.

- Konflikti iz društva se prenose na škole, a posebno su ugrožena srpska deca. Nedopustivo je pasivno ponašanje uprave škole i nastavnog kadra. Zadnji je čas da reaguju nadležni, dok posledice ne budu još veće - rekla je majka učenika.

RepublikaFoto: Public

Zabranili ćirilicu i Svetog Savu

Progon Srba i svega srpskog traje već dugi niz godina u Crnoj Gori. Tako su Crnogorci 2017. izbacili ćirilicu iz zvanične upotrebe iako je ravnopravnost oba pisma zagarantovana Ustavom. U njihovim školama se već godinama ne obeležava Sveti Sava, a otišli su toliko daleko da su, želeći da se dodvore NATO, zabranili polaganje venaca žrtvama bombardovanja, negirajući da je Alijansa uopšte bombardovala i teritoriju Crne Gore.

Univerzitetski profesor Pravnog fakulteta u Prištini Dejan Mirović, kome je režim Mila Đukanovića prošlog novembra zabranio ulazak u tu zemlju, uopšte nije iznenađen što je mržnja prema Srbima otišla tako daleko da se oseća i u dečjem uzrastu.

MINISTARSTVO ĆUTI

- Sve je to posledica režima u Podgorici, koji je u takvom delirijumu da više ne zna gde udara. Umesto da prihvate da su i Srbi deo te države, koriste svaku priliku za napad. Videli smo šta se desilo na obeležavanju 100 godina podgoričke skupštine, koja izglasala odluku o ujedinjenju Crne Gore i Srbije. Pričali kako je Srbija okupirala Crnu Goru te 1918. i ukinula joj državnost, sada se takav rečnik preneo i u škole - kaže Mirović.

Povodom ovih dešavanja, juče se oglasila i uprava škole, koja je negirala da se dogodio incident na nacionalnoj osnovi i tvrdila da nije bilo nasilja između učenika.

Poslali smo pitanja i Ministarstvu prosvete Crne Gore, ali odgovore na pitanja hoće li preduzeti neke mere i koje nismo dobili.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading