OVO NEĆE PROĆI! Rampa RTS-a za džinglove FIBE: Ko je došao na ideju da mapu Srbije prikaže bez Kosova?!

Autor: Tanjug

Vesti

28.06.2019

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radio-televizija Srbije, kao i svi drugi emiteri u Evropi koji su kupili pravo na emitovanje Evropskog prvenstva u košarci za žene, dobila je paket špica, džinglova i ostalog promo-materijala za ovaj šampionat od Fibe.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Foto: Ilustracija

Emiteri su u obavezi da emituju samo taj promo-materijal, ali RTS neće emitovati materijale u kojima se nalazi mapa Srbije bez teritorije Kosova i Metohije.

Materijal u kome su predstavljeni gradovi domaćini Evropskog prvenstva u košarci se inače nalaze i na zvaničnom Fibinom sajtu.


U sinoćnjem prenosu utakmice Srbija – Belorusija, zbog nestanka struje u Zrenjaninu, više puta je došlo do prekida u dostavi signala od strane španske produkcije koja proizvodi i prosleduje signal Evroviziji i svim emiterima, a koju je angažovala Fiba.

Tokom tih prekida, greškom je emitovan jedan kadar promo-materijala u kome se videla grafika Srbije bez Kosova i Metohije.

Iako je samoproglašena država Kosovo članica Fibe, RTS tokom ovog šampionata neće puštati promo-materijale koji su za našu zemlju neprihvatljivi, navedeno je u saopštenu javnog servisa. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading