(FOTO) U Borči počeli da rade punktovi za prijavu štete od poplava!

Autor: Republika

Vesti

28.06.2019

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U beogradskim naseljima Borča i Kotež danas su otvoreni punktovi gde građani mogu da podnesu zahtev za dobijanje materijalne pomoći kako bi prevazišli situaciju koja ih je zadesila prilikom nevremena koje je pogodilo taj deo grada, a sutra će takvi punktovi biti otvoreni i u Ovči i Padinskoj skeli.

RepublikaFoto: www.beograd.rs
Vesić u Borči

- Osim gradskih komunalnih službi koje čine sve da zajedno sa građanima umanje štetu nastalu na levoj obali Dunava prilikom nevremena, Grad Beograd vrši sve potrebne pripreme da se građanima koji su pretpeli štetu, a kojima je potrebna socijalna pomoć, pomoć što pre obezbedi - rekao je u novinarima u Borči zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Istakao je da su zbog toga otvorena dva punkta, u Borči i Kotežu, gde su nalaze radnici Centra za socijalni rad, dok će sutra biti otvoreni i punktovi u Ovči i Padinskoj skeli.

Ukoliko se ispune zakonski uslovi, građani koji su podneli zahteve dobiće odštetu kako bi lakše prevazišli situaciju u kojoj se nalaze, rekao je Vesić.

On je naveo da je Grad Beograd obezbedio određeni broj pravnih stručnjaka što je takođe kao vrstu pomoći učinila i opština Obrenovac koja, podsetio je, ima iskustva sa poplavama.

- Naše službe su na terenu kako bi se sanirala šteta nastala prilikom nevremena. Mislim da je ovo primer solidarnosti i da zajedničkim radom možemo da se izborimo sa posledicama - dodao je Vesić.

RepublikaFoto: www.beograd.rs
Punktovi za prijavu štete

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić je rekao da je do sada u tu opštinu stiglo više od 1.100 prijava građana koji su podneli zahtev da su poplavljeni i naveo da tu nije reč samo o kućama već i o dvorištima i pomoćnim objektima.

- Ukoliko se pronađu zakonska sredstva i mogućnosti, a mislim da hoće, uslediće neki vid pomoći u narednim danima - rekao je Jovičić.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je rekla da se na punktovima u Borči i Kotežu nalaze radnici Centra za socijalni kako bi ugroženim građanima pomogli u obradi zahteva koji se podnose za materijalnu pomoć. 

- Građani mogu podneti zahtev za dobijanje materijalne pomoći kako bi prevazišli situaciju koja ih je zadesila prilikom nevremena - rekla je ona.

Navela je da će sutra biti otvorena još dva takva punkta, u Ovči i Padinskoj skeli, gde će, dodala je, radnici Centra za socijalni rad i vikendom od 9 do 17 sati primati zahteve građana kako bi im pomogli u ostvarivanju njihovih prava iz socijalne zaštite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading