Lazanski raskrinkao Šiptare i NATO, rat na severu Kosmeta moguć?!

Autor: pink.rs, Republika

Vesti

24.06.2019

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, vojno politički komentator Miroslav Lazanski, ocenio je da je opasnost od upada na sever Kosova latentna i da nikad nije prestala i dodao da NATO uvežbava kosovske snage.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Miroslav Lazanski

Lazanski je za Novo jutro TV Pink rekao da se Kosovo ponaša kao deo NATO i da su Amerikanci od početka indirektno u procesu pregovora sa Srbijom, "jer Priština ništa ne radi bez konsultacije sa Amerikancima".

- Još uvek su pod zaštitom, a onaj ko im je darovao Kosovo u statusu u kome je, taj ih štiti - rekao je Lazanski i dodao da će Srbija verovatno morati da uvede kontramere Prištini, ali da ih treba fino izbalansirati da ne pogode Srbe u južnoj pokrajini.

- Postoji cela lepeza mera kojima se Prištini može ekonomsi vratiti, jer oni jasno kažu da je cilj njihovih sankcija da one Srbiju zabole. Ako nekom nanosite bol, taj ima pravo na uzvratni udarac - smatra Lazanski.

Odgovarajući na pitanje da li bi Rusija branila Srbiju, Lazanski je rekao da nas Rusija brani diplomatski, politički, i pomaže nas vojno.

 

 

Lazanski smatra da bi u mogućem ratu SAD i Irana, SAD mogle da unište dosta ciljeva sa distance, a da kopnena invazija ne dolazi u obzir.

Lazanski je rekao da je predsednik SAD Donald Tramp svestan da bi mu rat sa Iranom mnogo naškodio za predsedničke izbore sledeće godine.

On smatra da bi Iran mogao da onemogući plovidbu kroz Ormuški tesnac, što bi značajno poskupelo naftu, a napad na Iran doveo bi do širenja sukoba na čitav regiona.

Iransku protivazdušnu odbranu koja je oborila američki dron, Lazanski je ocenio kao prilično profesionalnu, jer je oborena letilica Global houk, ponos američke vojske i vredna je 120-130 miliona dolara.

Prema njegovim rečima, Rusija se ne bi uključila u sukob, jer je, kako navodi, pored napada na svoju teritoriju spremna da ratuje samo zbog smene režima u Belorusiji i eventualno napada na Donbas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading