Tači preti! Ako ove godine ne bude sporazuma Kosovo - Srbija, ulazimo u opasnu zonu

Autor: Tanjug

Vesti

24.06.2019

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski predsednik Hašim Tači danas je rekao da je moguća destabilizacija regiona ako ove godine ne bude zaključen pravno obavezujući sporazum između Prištine i Beograda, koji on vidi kao uzajamno priznanje i dogovor koji je u nacionalnom interesu

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

- Želimo da jednom zauvek razjasnimo naš odnos kao države sa državom Srbijom, što se može postići samo kroz dijalog koji će imati jasne rokove, tačne ciljeve, garancije i međunarodnu podršku, pre svega SAD i EU. Ne sumnjam da ćemo, ako ove godine ne zaključimo pravno obavezujući sporazum između Kosova i Srbije, ući u opasnu zonu ovih odnosa koji mogu destabilizovati čitav region - preneo je RTK2 na srpskom jeziku Tačijeve reči sa konferencije "Glas naroda o "Velikom finalu".

Tači je ponovio da "nažalost, situacija i nedavni događaji nisu obećavajući i da se situacija ne menja" pa je poručuje da je," neophodno biti jedinstven u procesu"

- Uprkos nedavnim inicijativama za odblokiranje dijaloga, rezultat je nula. Nedostatak dijaloga i perspektive postizanja sporazuma o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije je najveći potencijalni rizik za sigurnost i stabilnost Kosova - kaže Tači.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading