SPC je čudovište koje je naša vlast negovala punih trideset godina! Skandalozna izjava predsednika Matice crnogorske

Autor:

Vesti

22.06.2019

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sukob koji sekularna država Crna Gora ima sa SPC je realan, i mora se rešiti ukoliko nameravamo sačuvati državu. Ta verska zajednica je u poslednjih trideset godina od sebe uspela da načini brutalno oružje u osporavanju svega što je crnogorsko i predstavlja poslednji politički relikt iz 1918. godine", kazao je za Vikend novine predsednik Matice crnogorske Dragan Radulović. Očigledno je da ovaj akademski đetić ima averziju prema svemu što je srpsko, što ćete zaključiti do kraja teksta.

RepublikaFoto: youtube.com/ montenegronews
Dragan Radulović

Radulović ističe da je Crna Gora država koja se neprekidno suočava sa realnim izazovima koji na grub i otvoren način dovode u pitanje njen opstanak.

Efekti takvog delovanja mogu se pametnom politikom donekle ublažiti, ali se njihovi izvori ne mogu ukloniti.

- Mnogo najrazličitijih pritisaka na Crnu Goru. Standardan repertoar kletvi i političkog veštičarenja. Čudovište koje je naša vlast negovala punih trideset godina, i hranila dobro, na kraju je poraslo, i želi da gospodari zemljom. SPC se ne zadovoljava da obavlja crkvi pripadajući poziv, nego već odavno pokušava preuzeti kontrolu nad političkim životom zajednice. A kako ne može postojati "jedna zemlja sa dva gospodara", izvesno je kako će se taj sukob okončati. Ono što me posebno zabrinjava jeste duboka tradicija povlačenja crnogorske vlasti pred kleronacistima iz SPC, pa je sada teško iskazati potrebnu odlučnost i odupreti se. A i teško je nakon toliko godina popuštanja uveriti ljude da vlast misli ozbiljno. Previše su dugo igrali zajedno i nameštali jedni drugima šanse, da bi im se lako poverovalo u razvod. No, videćemo - kazao je Radulović.

Ono što državu Crnu Goru brani i čuva, jesu institucije sistema i patriotska platforma na kojoj počivaju, ističe Radulović.

- U kojoj meri nam je stalo do države najbolje se vidi na primeru koliko radimo na učvršćivanju njenih institucija, i koliko se staramo da one obavljaju posao od javnog značaja u skladu sa zakonom i na opštu korist. Ako o tome ne vodimo računa, ili da zlo bude gore: ako radimo na njihovom urušavanju mi u stvari obavljamo posao neprijatelja, bez obzira na količinu patriotskog grudobusanja koju pritom ispoljavamo - ističe on.

Pravna država čuva sebe čuvajući institucije, dodaje Radulović.

- Ništa se u našoj stvarnosti ne menja, svi crnogorski izbori su uvek bili jednostavni i lako razumljivi: ili ćemo preživeti kao narod dostojan svojeg imena i prošlosti, sa nadom u budućnost koju sami tvorimo, u zajedništvu sa drugima koji žive sa nama u istom svetu i životu, i u prijateljstvu sa onima pored nas u susednim državama, ili ćemo nestati poput pepela sa zgarišta koji neko u šaci spršti i oduva u ništavilo? Ali to priželjkivano nestajanje Crne Gore bilo bi preskupo za sve. U prvom redu za one koji se od tog poduhvata nadaju političkom dobitku. Jednostavno, nema ga. Bar nas je prošlost tome naučila -zaključuje Radulović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading