Stefanović o skidanju nađe zemlje sa "sive liste": Odlukom FATF, Srbija je dobila mesto koje joj pripada!

Autor: Tanjug

Vesti

21.06.2019

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je, povodom odluke FATF da Srbiju skine sa "sive liste", da se Srbija godinu i po dana borila da pokaže da je iskreno posvećena borbi protiv pranja novca i finansiranja terorizma i naveo je tom odlukom naša zemlja dobila mesto koje joj pripada.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović

Stefanović je naveo da je donet ogroman broj zakona i podzakonskih akata, ali što je, kaže, mnogo važnije, počela je njihova primena, a rezultati se ogledaju u značajno većem broju lica koja su procesuirana za pranje novca i velikoj zapleni imovine.

Izrazio je zadovoljstvo jer je, ištiče, Srbija odlukom FATF-a dobila mesto koje joj pripada, ali i ukazao da zemlja mora nastaviti da se bori i dalje, kako bi pravni okvir kontinuirano unapređivali i postali jedna od vodećih zemalja, koja svoje finansije i finasije onih koji investiraju u našu zemlju štiti na najbolji mogući način.


Ministar je naveo da su policija, tužilaštvo, sudovi i druge institucije, u saradnji sa nevladinim i privatnim sektorom, uložili ogroman rad kako bi u našoj zemlji izgradili okvir u kojem građani prepoznaju da je Srbija posvećena sprečavanju pranja novca i da je u toj borbi faktički lider u regionu. 

 - Zahvalan sam što smo za samo godinu i po dana ispunili sve preporuke FATF-a, jer ti procesi inače traju kod drugih država i po dve, tri, četiri i više godina, i pokazali da zaslužujemo poverenje -  podvukao je on.

Stefanović, koji je i predsednik vladinog tela koje je koordiniralo sve aktivnosti, je pohvalo sve koji su učestvovali u radu tog tela, i koji su, kaže, naporno i ozbiljno radili da bi za godinu i po dana došli do rezultata.


Takođe se zahvalio zaposlenima u Upravi za sprečavanje pranja novca, Poreskoj policiji, policiji, tužilaštvima, sudovima, advokatskoj i notarskoj komori, kao i različitim ministarstavima koji su učestvovali u radu vladinog tela. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading