Đilasovci i Sergej zloupotrebili decu: Očajnički potez lidera opozicije zbog političkih poena

Autor:

Vesti

20.06.2019

05:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskorišćavaju decu! Opozicija se sad i bukvalno grebe o koga stigne kako bi skupila koji poen, a poslednji u nizu očajničkih pokušaja je navodna podrška malim maturantima da se ukine prijemni ispit, čime su, tvrde sagovornici Srpskog telegrafa, zloupotrebili maloletnike. Osmaci su juče na protestu zatražili poništavanje dosadašnjeg testiranja, ukidanje male mature i ostavku ministra Mladena Šarčevića, a zahteve je u ime maturanata Ministarstvu prosvete, slučajno ili ne, predao sin Mlađana Đorđevića, kuma Dragana Đilasa, i sam svršeni osmak.

RepublikaFoto: printscreen
Jadno: Trifunović zloupotrebio decu

Da je politika ovde umešala prste, bilo je jasno onog trenutka kada su maturanti, nakon što su provaljeni testovi iz matematike, zatražili ukidanje male mature i okupili se ispred Ministarstva prosvete naoružani jajima, paradajzom i megafonima, što je odmah izazvalo sumnju da je reč o organizovanoj hajki. Dodatnu potvrdu dalo je prisustvo lidera PSG Sergeja Trifunovića, koji se snimkom sa protesta pohvalio na svom Tviter nalogu i pozvao sve da podrže maturante na jučerašnjem protestu.

MEGAFONI ŽUTE PATKE

- Sutra su osmaci u 13 časova ispred Ministarstva prosvete. Dođite i podržite ih. Ako vi nemate dovoljno razloga za izlazak na ulicu, podržite njih: oni imaju. Dođite i podržite ih, inače ste im poslali nedvosmislenu poruku da treba da pale odavde, kao što reče onomad Megatrend reklama - napisao je Trifunović.

 

Brnabić: Ponosna sam što je Šarčević u mojoj Vladi

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da ne vidi odgovornost ministra prosvete Mladena Šarčevića za to što je test iz matematike procurio u javnost, uz ocenu da je on jedan od najboljih ministara. Ona je rekla da nema šta da zameri Šarčeviću, već da mu zahvaljuje za sve što je uradio u obrazovanju jer su upravo u tom sektoru najvidljiviji rezultati sprovedenih reformi.

- Ne prihvatam ostavku Šarčevića, drago mi je što je on ministar prosvete i ponosna sam što je u mojoj Vladi - poručila je ona i dodala da se takve stvari dešavaju i u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji i mnogim naprednijim zemljama EU.

Zbog provaljivanja matematike ministar prosvete Mladen Šarčević ponudio je blanko ostavku, ali je rekao i da ne vidi razlog zašto bi je podneo kada je problem otkriven.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

On je šerovao i onlajn-peticiju za ukidanje prijemnog ispita uz komentar da deci treba pomoći da sruše truli obrazovni sistem. Sa protesta nije izostao ni Jeremićev pulen Marko Dragoslavić, čuven po napadu na penzionera na Trgu republike i upadu u RTS.

 

 

Osmaci su i juče protestovali u centru Beograda, a priključili su im se i studenti iz protesta "1 od 5 miliona". Okupljeni su, kako se videlo, nosili megafone, na kojima stoji nalepnica žute patke.

 

Sergej delio osmacima svoj broj

Lider PSG ne samo da je iskoristio decu svojim prisustvom na protestima nego im je nudio i svoj broj telefona. Tako se na jednom snimku sa protesta koji je sam okačio čuje kako maturantu govori da zapiše njegov broj i diktira mu. Podsetimo, Trifunović je digao veliku dževu kada je Srpski telegraf objavio njegov broj iako je on pre toga objavio poruke koju mu je poslala naša novinarka, sa sve njenim brojem telefona, zbog čega se našla na udaru njegovih istomišljenika.

 

Komentarišući zloupotrebu maturanata, Milenko Jovanov, potpredsednik GO SNS ocenjuje da je sledeći potez opozicije da idu po sahranama i ožalošćenoj porodici pričaju da je država kriva što je pokojnik umro.

- Oni su toliko očajni da sve što se dešava u društvu pokušavaju da politizuju i iskoriste za napad. To pokazuje da oni nemaju politiku jer, da je imaju, za podršku bi se izborili političkim sredstvima, a ne bi zloupotrebljavli decu od 14 godina da im krče put do vlasti. On nije otišao tamo da im glumi Pinokija, ali bi i to mogao, koliko priča neistine - kaže Jovanov.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Foto: Ilustracija

ISTE PAROLE U DVA GRADA

Da je cela stvar ispolitizovana, smatra i poslanik Vladimir Đukanović, koji je na Tviteru podelio fotografije sa protesta maturanata u Beogradu i Kruševcu, a na kojima deca nose identične transparente.

- Gle čuda, ista parola u Beogradu i u Kruševcu. Onako "spontano" od malih maturanata. Koliko su jadni oni koji klince ovako zloupotrebljavaju. Sve je režirano i unapred pripremano - napisao je on.

Za Srpski telegraf Đukanović kaže da je ovo najgora moguća zloupotreba.

- To je bestidno i skandalozno ponašanje opozicije. Ko im dotura baklje? Ko nagovara klince da jajima gađaju Vladu i ko im donosi jaja? Nemaju šta na dečjim protestima da rade partijski aktivisti. Roditelji bi morali da reaguju i da se pobune, da takve bitange ne dolaze - dodaje Đukanović.

Ovim povodom lideri opozicije nisu odgovarali na naše pozive.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Zoi

20.06.2019 17:19

Oni su dotakli dno!

BIN

20.06.2019 20:59

Krajnje sraman cin