Srpska policijska unija: Zahvaljujući ministru, intenzivnija saradnja kineske i srpske policije

Autor: Republika

Vesti

19.06.2019

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se juče sa visokim predstavnikom NR Kine Guo Šengkunom u Ufi gde je razgovarao o unapređenju saradnje naših dveju zemalja u bezbednosnom smislu, a o čemu je portal Republika.rs izveštavao. Povodom ovog sastanka oglasila se Srpska policijska unija saopštenjem koje prenosimo u celosti.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nebojša Stefanović

Srpska policijska unija podržava inicijativu i očigledno lično zalaganje ministra Stefanovića u cilju nastavka reformi i modernizacije ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Intenzivnija i što bliža saradnja Republike Srbije i Narodne Republike Kine u oblasti bezbednosti je u obostranoj koristi i interesu.

NR Kini svakako smo zahvalni zato što se u istoriji uvek ponela kao prijatelj i partner, ne zaboravimo pitanje nezavisnosti Kosova i stalno njihovo stajanje na našu stranu, a nedavno nas je podržala stavši na našu stranu kada se bilo odlučivalo o pokušaju ulaska nepriznate države Kosovo u Interpol. Ministar Nebojša Stefanović je sa svojim timom saradnika, intenzivirajući saradnju za kineskom delegacijom, uspeo da dogovori nekoliko značajnih sporazuma i dogovora.

Sporazum koji se odnosi na obavljanje zajedničke patrolne delatnosti srpske i kineske policije na teritoriji grada Beograda, obzirom da se iz godina u godinu povećava broj kineskih turista, a i inače u Republici Srbiji postoji značajan broj kineskih privrednika posebno u Beogradu koji ovde borave duži niz godina. Sporazum koji se odnosi na formiranje zajedničke radne grupe koja će sagledavati svu bezbednosnu problematiku vezano za realizaciju raznih projekta u Republici Srbiji ali i za inicijativu „pojas i put“. Saradnja u vidu edukacije naših pripadnika policije u cilju sprečavanja visokotehnološkog kriminala.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović na sastanku

NR Kina prednjači u svetu u suzbijanju ovog vida kriminala, a dolaskom kineskih stručnjaka u Republiku Srbiju da drže predavnja, je od izuzetnog značaja za celu zemlju, kao i u suzbijanju svih vrsta organizovanog kriminala, suzbijanja narkotrafikinga i terorizma. Razmena iskustava u oblasti obrazovanja pripadnika policije, razmena studenata, ali i angažovanje naših profesora i stručnjaka kod njih i njihovih kod nas, doprineće kvalitetu i podizanju nivoa profesinalizma u MUP-u. Dogovorena je saradnja i razmena iskustava između naših i kineskih specijalnih jedinica.

Možemo slobodno zaključiti na kraju, da dolaskom gospodina Nebojše Stefanovića na čelo Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, uspešno je sprovođena, i dalje se sprovodi reforma Ministarstva, a međunarodna saradnja u bezbednosnom smislu intenzivnija je i donosi rezultate. Kao predsednik Srpske policijske unije, u ime rukovodstva i članova, ovim putem poručujem ministru Stefanoviću da ne menja „trasu kretanja“ kojom se kreće od stupanja na čelo MUP-a pa do danas, i da će od nas uvek imati podršku i pomoć, zato što je očigledno da sve što je do sada radio bilo upravo u interesu MUP-a i radnika, a rezultat je kao što možemo videti bezbedna i sigurna Srbija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading