MIRKOVIĆ: Protivzakonita lakrdija u organizaciji Bastaća!

Autor: Republika

Vesti

17.06.2019

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani Starog grada, na poziv predsednika te opštine Marka Bastaća, izjašnjavali su se o radovima u centru Beograda, a šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Aleksandar Mirković ističe da je protivzakonita lakrdija, koju je organizovao Bastać, korisna samo zato jer je pokazala za kakve se izbore i izbornu proceduru zalaže njegov šef Dragan Ðilas.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Aleksandar Mirković

Mirković u saopštenju navodi da opština Stari grad nije po zakonu i statutu nadležna da organizuje ovakvo izjašnjavanje, da su sami rekli da na tom izjašnjavanju može da glasa oko 10.000 ljudi, a opština ima pet puta više birača, da su "njegovi plaćenici nosili te ''kutije'' po ulicama i sami popunjavali ankete" i da nikakve procedure nije bilo.

Ovom metodom rada, pritiska na građane, lošeg spina se niko do sada nije služio u Srbiji i svakako ne može biti shvaćen ozbiljno jer ni sam Bastać ne zna šta je ovim želeo da postigne, niti kako da se iz ovog cirkusa sada izvuče, kaže funkcioner SNS.

On dodaje da na osnovu ovoga što je uradio Bastać, "potrčko Dragana Ðilasa", valjda je sada svima jasno za kakve se izbore i za kakva izborna pravila se njegov šef zalaže!?

- Baš ovakve. Kao što su Ðilasu dobri samo oni mediji koji rade kako on naredi, dok sve druge treba uništiti, tako se sada pokazalo da Ðilasu nije stalo do izbornih uslova, ni poštovanja pravila procedure. Za Ðilasa su dobri samo oni izbori na kojima ima potpunu kontrolu i na kojima, jer nema druge strane, pobeđuje nezavisno od volje građana - naveo je Mirković.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Marko Bastać

Sada je jasno, smatra on, zašto su Bastaćevi koalicioni partneri odbili da glasaju za odluku o nezakonitom referendumu na Skupštini gradske opštine Stari grad, jer u ovakvoj hajdučiji niko normalan nije želeo da učestuvuje.

- Licemerno je što odlazeći predsednik opšine Stari grad o svom neradu, katastrofalnim rezultatima i dugovima ćuti, ne pita građane niti im podnosi izveštaje, što je dužan po funkciji, dok sa druge strane radovi i razvitak Beograda mu žestoko smetaju i protiv njih se bori na svaki mogući destruktivan način - kaže Mirković.

- Cifru od 58 miliona dinara koju je odvojio za čišćenje zgrade opštine, a koja se zapravo koristi za finansiranje njegovih aktivista i akcija SzS, mogao je da iskoristi za dobrobit građana opštine Stari grad, a ne za njegov, Ðilasov, Obradovićev i Jeremićev lični interes. Dok vozi trotinet, tuče se sa saobraćajnim znacima i napada radnike vreme na čelu opštine mu polako ističe i to ga čini sve nervoznijim, ali sve destruktivnijim u svojim potezima - navodi Mirković.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Dragan Đilas

- Izbori su blizu, politika razvoja, napretka, uređenja i novog lica Beograda koju sprovodi Srpska napredna stranka na njima će dobiti potvrdu svog legitimiteta, dok će propali i potrošeni političari nakon njih otići u istoriju zajedno sa svojim obmanama, lažima i prevarama - zaključio je funkcioner SNS.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading