Šiptarska politika je politika laži! Palma poručio da samo ekonomski jaka Srbija može da se odupre izazovima

Autor: Blic

Vesti

17.06.2019

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma kaže da Albanci i njihovi sponzori svoju politiku još od osamedesetih godina baziraju na lažima.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Dragan Marković Palma

- Kada je u pitanju problem Kosova i Metohije treba reći da je mnogo srpskih svetinja i crkava srušeno na Kosovu i Metohiji, a da zato niko nije odgovarao od albanskih terorirista. Albanci i njihovi sponzori se baziraju na lažima od 80 – tih godina prošlog veka kada su i Srbi i Albanci pili vodu iz iste česme, a samo se navodno razboljevali Albanci, do laži poput Račka i poslednjih fotografija koje je pokazivala Flora Brovina o navodno silovanim Albankama, a slike su iz Iraka - rekao je on.

Kako je dodao, važno je da Srbija ekonomski jača što joj pomaže da se brani od onih koji žele da primenjuju politiku od pre 20 godina.

- Srbija se dobro bori u međunarodnim odnosima. Želim da kažem svim građanima Srbije da taj problem mora da se reši i da to nije problem samo Srba koji žive na Kosovu i Metohiji. Siguran sam da Srbija neće prihvatiti da izgubi sve, a da ne dobije ništa. Centralna Srbija kao i najveći broj građana Srbije daje punu podršku onima koji vode ovu državu da izvedu Srbiju na put i da naprave kompromis i donesu veoma važne odluke. Želim da dam maksimalnu podršku predsedniku Srbije i ministru inostranih poslova za ono što rade - poručio je Marković u Končarevu.

On je na obeležavanju Svete Trojice u selu Končarevu kraj Jagodine poručio da bez jakog sela nema ni jake Srbije.

- Selo mora da se poštuje kao i svako ko živi na selu, jer je na selu malo teže nego u gradu, zato što čovek na selu od ujutro kada ustane ima posla na njivi i u dvorištu za razliku od onih u gradu. I da se ne setimo sela samo kada treba da dođemo za vikend da nešto uzmemo od onih koji se muče na selu i da odnesemo neku kesu u grad. Kada idem petkom za Beograd vidi se kolona vozila sa beogradskim i drugim tablicama, koja ide negde na selo. To znači da selo daje jedan određeni mir, ali isto tako selu mora da se pomogne, da poljoprivredni proizvođač živi od svog rada, da zna šta će sledeće godine da seje, kolika će biti cena njegovog proizvoda, ko će ga kupiti i da se plati u roku - rekao je on.

Kako je dodao, selo mora uvek da se poštuje.

- Naravno Beograd je naš glavni grad, ali mnogo slabije se vidi Srbija i sela u Srbiji iz Beograda, nego kada odete na teren i vidite kako žive centralna, istočna, zapadna, južna i severna Srbija. Ova vlast svakodnevno obilazi Srbiju i zato zna kako se u Srbiji živi i zna kako da pomogne. Najvažnije je da se čovek ne uobrazi i da poštuje odakle je, da poštuje svoju tradiciju, a najpre porodicu. Bez srpskog sela nema jake Srbije - rekao je Marković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading