Pacoli potpisao sporazum za "ratnom" koalicijom

Autor: Tanjug

Vesti

05.09.2017

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Alijansa za novo Kosovo Bedžeta Pacolija potpisala je koalicioni sporazum sa strankama takozvane "ratne" koalicije (PAN), otvarajući tako put ka formiranju nove kosovske vlade, javljaju prištinski mediji.

Bedžet Pacoli

Sporazum sa Pacolijem potpisali su u ponedeljak Ramuš Haradinaj, lider Alijanse za budućnost Kosova, Kadri Veselji (Demokratska partija Kosova) i Fatmir Ljimaj (Inicijativa za Kosovo).

- Konačno je Kosovo počelo da se pokreće... Imali smo neka velika odlaganja, a sada će naše institucije biti formirane - rekao je Haradinaj, prenosi Rojters, navodeći da je Haradinaj iz koalicije desnog centra sačinjene od bivših gerilaca koji su se borili protiv srpskih snaga 1998-1999.

Očekuje se da će narednih dana kosovski predsednik Hašim Tači poveriti Haradinaju mandat da formira novu vladu, navodi britanska agencija i dodaje, pozivajući se na neimenovani izvor, da će sednica parlamenta na kojoj će biti izabran predsednik parlamenta biti održana ove nedelje.

Sklapanjem novog koalicionog sporazuma očekuje se okončanje tromesečne blokade kosovskih institucija, jer novi koalicioni partneri mogu da obezbede natpolovičnu većinu u kosovskom parlamentu koji ima 120 poslaničkih mesta.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading