Kosovski ministar neiskren? Nismo imali nikakve posledice zbog uvođenja taksi

Autor: Tanjug

Vesti

15.06.2019

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takse koje je Priština uvela na robu iz Srbije i BiH nisu uticale na kosovski budžet, izjavio je danas zamenik ministra finansija tzv. Kosova Fatmir Gaši.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Priština

- Ukoliko dve zemlje međusobno ne prihvataju nijedan dokument, ni carinsku deklaraciju, ni pečat, ni oko slobodnog protoka roba i ljudi, tablica… Priština je bila primorana na takvu meru - rekao je Gaši, odgovarajući na pitanja novinara na regionalnom Samitu guvernera u Bečićima. 

Prema njegovim rečima, takse nisu ekonomska, već politička mera, koja je nastala zbog neusaglašavanja politika Beograda i Prištine. 


On kaže da su takse uticale samo na strukturu uvoza. 

- Ono što smo uvozili iz Srbije, negde oko 500 miliona evra, iz BiH, oko 20 miliona evra, zamenjeno je proizvodima iz Nemačke, Izraela, Poljske i Albanije. Na taj način nadomešten je budžet i nismo imali nikakve posledice - rekao je danas Gaši. 

Istakao je da region mora politički da se pomiri i da stvori put za razvoj ekonomskih potencijala, da sarađuju jedni s drugima, uvoze, izvoze, ali da se o svemu tome odlučije na političkom nivou. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading