Boško razbesneo SPC! Prvo ide kod pokrovitelja nezavisnosti Kosova, a onda ljubi ruke sveštenicima

Autor:

Vesti

15.06.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Dveri Boško Obradović i Đilasov kum Mlađan Đorđević doslovce su se prišljamčili mitropolitu Amfilohiju, vladici Atanasiju i episkopu Milutinu u četvrtak, 13. juna, na Svetosimeonovskoj akademiji u Centru za kulturu Valjevo.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Boško Obradović

To je izazvalo pobunu kod ostalih prisutnih crkvenih velikodostojnika koji su šaptali: "A šta će oni ovde..."

- Da stvar bude još gora, samo dva dana pre ovog događaja, Boško Obradović je sa Đilasom, Jeremićem, Lutovcem i Trifunovićem otišao na kanabe kod Metjua Palmera, funkcionera države koja slovi za mentora kosovske nezavisnosti. Sve to izaziva veliku sumnju u Obradovićeve namere i mnogi smatraju da njemu nije mesto na ovakvim događajima - kažu sagovornici Srpskog telegrafa upućeni u detalje.

Naime, sveštenstvu okupljenom u valjevskom Centru za kulturu zasmetalo je što lider Dveri prethodno srdačno sedeo u američkoj ambasadi, koja podržava kosovsku nezavisnost, a onda je dotrčao da mitropolitu Amfilohiju ljubi ruku.

- U velikoj je konfuziji i on više ne zna šta može da uradi da digne rejting, a da usput i sruši Vučića. Svim svojim potezima i dodvoravanju ljudima poput Amfilohija koji su protiv bilo kakvog razumnog kompromisa za Kosovo šteti svim građanima Srbije. Nama je potrebno jedinstvo, a ne haos koji Obradović proizvodi - ističu naši izvori.

Milenko Jovanov, potpredsednik SNS: Obradovićeva politika je šizofrena. Ujutru piše Putinu, po podne Amerima, a uveče se dodvorava vladikama

Sveštenicima je bilo sporno i društvo u kojem je bio lider Dveri i jedan od šefova opozicione koalicije Savez za Srbiju. - Gotovo ruku podruku Boško je došao sa Mlađanom Ðorđevićem, sivom eminencijom SZS i kumom Dragana Ðilasa. Svi znaju da je Đorđević postavljao sebi bliske vladike na čelna mesta u crkvi.

Konkretno, on je iskoristio saznanja o smeni nekadašnjeg vladike raško-prizrenskog Artemija da bi na njegovo mesto postavio svog dugogodišnjeg prijatelja, tada vikarnog episkopa lipljanskog Teodosija. Takođe, sa vladikom Grigorijem Đorđević je prijatelj 27 godina, a u vreme kada je bio savetnik predsednika države, Srbija je dala ogroman novac Grigorijevoj eparhiji - podseća naš izvor.

Ovim povodom ni juče nismo uspeli da dobijemo komentar od Obradovića, koji nije odgovarao na telefonske pozive novinara Srpskog telegrafa.

Miloš Stojković, teolog: O Bošku Obradoviću ne mislim ništa dobro, ali se nadam da će da se urazumi

Teolog Miloš Stojković za Srpski telegraf kaže da ga od Obradovića ništa ne čudi.

- O Bošku Obradoviću ne mislim ništa dobro, o njegovom licemerju sam dosta pričao, ali ponavljam da po crkvenim pitanjima, i po pitanju Kosova, Srbi moraju da budu jedinstveni i opozicija mora da bude konstruktivnija. Možemo da se ne slažemo po svim drugim pitanjima, ali oko nacionalnih, nemamo taj luksuz. Zato se iskreno nadam da će Obradović da se urazumi, a ne da podleže jeftinom političkom populizmu - podvlači Stojković.

Teško licemerje Dveri

RepublikaFoto: Tanjug
Dveri

O licemerju Obradovića govori i činjenica da je samo nekoliko dana pre njegovog odlaska u američku ambasadu na razgovor sa Metjuom Palmerom i Kajlom Skotom članica Dveri Dragana Trifković na sav glas pljuvala tu istu američku ambasadu u koju je Boško srdačno otišao.

- Reakcija svake normalne države koja drži do sebe bila bi da proglasi američkog ambasadora personom non grata. Ali ništa slično se ne može očekivati od srpskih vlasti koje vode politiku nezameranja Zapadu - rekla je Trifković.

S druge strane, potpredsednik SNS Milenko Jovanov za naš list poručuje da svi primećuju licemerje lidera Dveri.

- Obradovićeva politika je šizofrena. Ujutru bi da piše pisma Putinu, popodne bi išao kod Amerikanaca, a uveče bi da se dodvoravao vladikama. Svojim postupcima Obradović, ali i ostali iz SZS, pokazuju koliko su neozbiljni kada je reč o nacionalnim pitanjima. Tako Obradović svesrdno deluje u korist onih koji žele nezavisnost Kosova - zaključuje Jovanov.

Proneverene pare za obnovu manastira!

RepublikaFoto: printksrin/RTS
Jugoslav Kiprijanović i Boško Obradović

Podsetimo da je Srpski telegraf 19. marta objavio tekst o tome kako je Boškov čovek pokrao pare od manastira.

Prema našim informacijama, Jugoslav Kiprijanović, član predsedništva Dveri, koji je tokom varvarskog upada u javni servis sve vreme bio uz Boška Obradovica, proneverio je novac prikupljen za obnovu manastira Ðurđevi stupovi, a to su nam otkrili upravo sagovornici koji su i sami učestvovali u toj akciji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading