Ekipa iz bentlija ostaje u pritvoru

Autor:

Vesti

04.09.2017

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luki R. (36), koji se tereti za ugrožavanje sigurnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića nakon što je u subotu presreo kolonu automobila u kojoj se on nalazio, određen je pritvor, kao i njegovim prijateljima Stevanu D. (22) i Milošu T. (22).

RepublikaFoto: Tanjug
Bahato: Luka vozio Dragutinovićev bentli

Kazna

- Trojica mladića saslušana su juče u Višem javnom tužilaštvu i protiv njih je pokrenuta istraga. Svima je određeno zadržavanje kako ne bi uticali na svedoke - kaže izvor Srpskog telegrafa iz tužilaštva.

Tokom istrage biće utvrđene sve okolnosti u vezi sa ovim događajem, kao i da li je postojala eventualna namera da osumnjičeni ugroze sigurnost predsednika, a poznati beogradski advokat Svetozar Vujačić objašnjava da je za ovo delo predviđena zatvorska kazna od jedne do osam godina.

- U najtežim oblicima ovog dela predviđena je ova kazna. Ali, ukoliko bi se utvrdilo da kod ovih mladića nije postojala namera, te da su u pitanju alkohol ili narkotici, kao i da nisu imali pojma koga presreću, onda bi to bio saobraćajni prekršaj. Međutim, ovaj slučaj mora da se ispita do detalja, pogotovo imajući u vidu slučaj "Jajinci", kao i niz incidenata slične prirode sa bivšim predsednikom - navodi Svetozar Vujačić.

On objašnjava da to što su u pitanju osobe koje su prošle kroz krivičnu evidenciju ne mora ništa da znači, ali da, ukoliko se utvrdi da je postojala namera, nikakva manja kazna od osam godina ne bi dolazila u obzir.

- Ovo ne sme olako da se shvati, a mislim i da nije, čim je određeno zadržavanje. Po meni mora da se obavi i jedan ozbiljan razgovor sa vlasnikom automobila, zašto im je dao, koji su njegove namere, motivi i slično. Jer, ne daje svako tako skupocen automobil da, eto, neki ljudi sa splava vitlaju gradom - dodaje Vujačić.

Kokain

Incident se dogodio u subotu u 8.20, kada je Luka R. tokom driftovanja bentlijem, pozajmljenim od poznatog fudbalera Ivice Dragutinovića, udario u automobil u kojem se nalazio predsednik Vučić. Uporedo sa udarcem u auto, bentli je blokirao i drugo vozilo predsednikove pratnje. U trenutku incidenta sa Lukom su bili Stevan D. i Miloš T., a sva trojica rade kao obezbeđenje u jednoj diskoteci. Mladići su nakon privođenja testirani na alkohol, a u Lukinoj krvi utvrđeno je prisustvo kokaina.

SLUČAJ LIMES

- Dejan Milenković Bagzi vozio je desnom trakom auto-puta ka Surčinu i čekao da ga Ðinđićeva kolona sustigne

- ideja je bila da Bagzi naglo skrene, preseče put Ðinđićevoj koloni i izazove sudar

- Bagzi je naglo skrenuo pred Ðinđićevu kolonu kao što je planirano, ali je vozač Bjelić uspeo da obiđe kamion.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading