Olbrajtova pljunuti Tito! Šiptari se dodvoravali pa postali predmet sprdnje

Autor:

Vesti

12.06.2019

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši teroristi koji sada vode lažnu državu Kosovo hteli su da se još malo dodvore Medlin Olbrajt, pa i oni i ona postali predmet sprdnje korisnika društvenih mreža širom sveta.

RepublikaFoto: facebook.com/Art critic
Sprdnja sa bistom Olbrajtove

Haradinaj, Tači, Veselji i ostali napravili su bistu bivše državne sekretarke SAD, koja je bila jedan od glavnih zagovornika bombardovanja SR Jugoslavije, ali je spomenik napravljen tako da ona više liči na Josipa Broza Tita nego na sebe. Tako je Olbrajtova, koja je zajedno sa bivšim američkim predsednikom Bilom Klintonom došla u Prištinu kao specijalni gost ceremonije obeležavanja 20 godina od ulaska NATO na Kosovo, mogla samo kiselo da se osmehuje gledajući užas od spomenika na centralnom gradskom trgu.

Uz Klintona i Olbrajtovu, u Prištinu su juče stigli i general Vesli Klark, koji je komandovao operacijom napada na SRJ, kao i aktuelni zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer.

Predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači Ordenom slobode odlikovao je Medlin Olbrajt i Veslija Klarka. Olbrajtova je izjavila da je Kosovo nezavisna država i da zaslužuje da ga svi priznaju.

- Nikada neću zaboraviti godine rata i ljude koji pevaju: "Hvala vam, SAD". Mislim da je Amerika uradila pravu stvar. Počastvovana sam što sam deo Kosova - rekla je Olbrajtova, koja je jedan deo detinjstva provela u Srbiji, ali je našem narodu ipak nanela mnogo zla.

Palmer u Prištini: Status kvo nije održiv

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Metju Palmer

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer istakao je da status kvo u odnosima Beograda i Prištine nije održiv.

- Kosovo i Srbija će uvek biti veoma bliski susedi i moraju da deblokiraju evropsku budućnost. Nema boljeg trenutka nego sada da to urade. Severna Makedonija i Grčka postigle su pomirenje i zaboravile sukobe iz prošlosti. Iskoristite bolju budućnost - poručio je Palmer.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić kaže da obeležavanje 20-godišnjice od ulaska NATO snaga na kosovsku teritoriju i dolazak nekadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona i ostalih zvaničnika bivše američke administracije potvrđuju da se zločinci vraćaju na mesto zločina.

- Imaju neki bal vampira u Prištini, zločinci se vraćaju na mesto zločina, i Vesli Klark i Bil Klinton. A šta slave? Etnička struktura u Gnjilanu i Prištini pre i posle 1999. godine i posle je potpuno promenjena, tamo više praktično nema Srba zahvaljujući njima - rekao je Đurić.

Klinton: Hrabro ste iz uniformi prešli u odela i stavili kravate

RepublikaFoto: youtube.com/Albanian TV4
Bil Klinton na Kosovu

Bivši američki predsednik Bil Klinton izrekao je neviđenu glupost obraćajući se predstavnicima privremenih prištinskih institucija.

- Trebalo je hrabrosti da položite oružje, obučete odela i stavite kravate, a sada će vam trebati drugačija vrsta hrabrosti - rekao je Klinton nekadašnjim vođama terorističke OVK Haradinaju i Tačiju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading