Čepurin piše knjigu o Srbiji! Ovde ga sve inspiriše

Autor:

Vesti

13.06.2019

05:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlazeći, ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin posle sedam godina provedenih u Beogradu kaže da će našu zemlju pamtiti kao hrabru i srdačnu, a za Beograd ističe da je to grad sa dušom.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Čepurin

- Pamtiću Srbiju kao istrajnu, hrabru, strpljivu, srdačnu i ljubaznu zemlju, a Srbe kao hrabre, iskrene, neverovatno ljubazne ljude koji, čim čuju ruski akcenat, osmehnu se uvek osobi s kojom razgovaraju - rekao je Čepurin u oproštajnom intervjuu za Diplomasi end komers.

Beograd mu se, kako naglašava, mnogo dopada jer je monumentalan, respektabilan i ugodan u isto vreme.

- Ima svoje lice i svoju tradiciju. Ima dušu. Gradska arhitektura je neobična i paradoksalna - rekao je ruski diplomata.

Čepurin: Beograd je poseban, arhitektura je neobična i paradoksalna

Kako ističe, ne može, a da ne spomene opipljive promene u Srbiji u poslednjih sedam godina, pre svega ekonomski rast i smanjenje nezaposlenosti.

Biti ruski ambasador sedam godina u Srbiji je, kaže Čepurin, odgovoran, plemenit i zahvalan posao, ali i edukativan. Pamtiće, napominje, proslave i srpska kola, pesmu "Tamo daleko", koja je poznata i omiljena i u Rusiji, srpsku slavu i, naravno, ljude koje je imao sreću da upozna u svojstvu ambasadora.

Hram je simbol jedinstva

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Hram Svetog Save

Čepurin je posebno govorio o Hramu Svetog Save.

- Hram će biti važan simbol neraskidivog duhovnog jedinstva naših naroda - zaključio je ruski ambasador.

Čepurin navodi i da su mu drage uspomene vezane za 180. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Rusije, koja je proslavljena prošle godine, kao i zvaničnu posetu ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu, 2014. i ove godine.

Čepurin: Pamtiću Srbiju kao istrajnu, hrabru, strpljivu, srdačnu i ljubaznu zemlju

Čepurin je rekao da priprema knjigu o Srbiji i srpskom narodu jer u Srbiji sve inspiriše.

- Postoji samo nekoliko zemalja u svetu koje, kao Rusija i Srbija, podržavaju jedna drugu i pokazuju razumevanje jedna za drugu vekovima - rekao je ambasador, kog će uskoro na toj poziciji zameniti Aleksandar Bocan Harčenko.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading