(VIDEO) Bal vampira u Prištini: Srbomrsci se vratili na mesto zločina, Šiptari ih dočekali sa oduševljenjem

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

12.06.2019

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Terorista i Šiptar Hašim Tači u poslednja dva dana nagradio je "Ordenom slobode" najveće srbomrsce i zagovornike bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, Medlin Olbrajt, Bila Klintona i Veslija Klarka.

RepublikaFoto: youtube.com/Albanian TV4
Bil Klinton na Kosovu

Tači se danas sastao sa bivšom državnom sekretarkom SAD Medelin Olbrajt i odao joj priznanje nagradom "Red slobode", prilikom čega je rekao da će Kosovo uvek biti uz SAD.

- Ova godišnjica je nada i direktno je povezana sa vašim ličnim doprinosom. Dali ste nam dostojanstvo i identitet da živimo u miru - rekao je Tači, prenosi RTKlive.

Bivša američka državna sekretarka Medlin Olbrajt izjavila je da joj je čast što je primila ovu nagradu.

- Sjedinjene Države su učinile pravu stvar kada su pružile pomoć ljudima na Kosovu. Kosovo je nezavisna država - rekla je ona.

Predsednik privremenih prištinskih institucija nagradio je ordenom i Veslija Klarka, a dan ranije, odlikovao je i  nekadašnjeg predsednika SAD, Bila Klintona.

Inače, danas se u Prištini obeležava 20 godina od ulaska NATO snaga na kosovsku teritoriju, a dolazak nekadašnjeg predsednika SAD i ostalih zvaničnika tadašnje američke administracije potvrđuju da se "zločinci vraćaju na mesto zločina".

- To što imaju neki bal vampira u Prištini... ako mene pitate, to je bal vampira i po meni zločinci se vraćaju na mesto zločina, i Vesli Klark i Bil Klinton - rekao je ranije direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading