ČEPURIN NAPUŠTA NAŠU ZEMLjU: Srbiju ću pamtiti kao hrabru i srdačnu, a Beograd kao grad sa dušom

Autor: Tanjug

Vesti

11.06.2019

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlazeći ruski ambasador u Srbiji, Aleksandar Čepurin, posle sedam godina provedenih u Beogradu kaže da će našu zemlju pamtiti kao hrabru i srdačnu, a za Beograd ističe da je to "grad sa dušom".

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Čepurin

- Pamtiću Srbiju kao istrajnu, hrabru, strpljivu, srdačnu i ljubaznu zemlju, a Srbe kao hrabre, iskrene, neverovatno ljubazne ljude koji, čim čuju ruski akcenat, osmehnu se uvek osobi s kojom razgovaraju - rekao je Čepurin u oproštajnom intervjuu za "Diplomasi end komers".

Beograd mu se, kako naglašava, mnogo dopada jer je "monumentalan, respektabilan i ugodan u isto vreme".

- Ima svoje lice i svoju tradiciju. Ima dušu. Gradska arhitektura je neobična i paradoksalna - rekao je ruski diplomata.

Kako ističe, ne može, a da ne spomene "opipljive" promene u Srbiji u poslednjih sedam, pre svega ekonomski rast i smanjenje nezaposlenosti.

- Važno je da, bez obzira na decenije drame kroz koju je prolazio srpski narod, nisu izgubili svoje nacionalno samopoštovanje i verovanje u tradicionalne smernice - rekao je Čepurin.

Biti ruski ambasador sedam godina u Srbiji je, kaže Čepurin, odgovoran, plemenit i zahvalan posao ali i edukativan.

Pamtiće, kaže, proslave i srpska "kola", pesmu "Tamo daleko", koja je poznata i omiljena i u Rusiji, srpsku slavu i naravno, dodaje, ljude koje je imao sreću da upozna u svojstvu ambasadora.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading