On će nekome da deli lekcije! Haradinaj: Taksama smo se branili

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

11.06.2019

09:32 >> 09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Taksama je stvorena situacija da odugovlačenje sa postizanjem sporazuma košta obe strane, kaže premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj u intervjuu za bečki "Kurir".

RepublikaFoto: facebook.com/RamushHaradinajOfficial
Pitamo se kako uvođenje taksi može biti odbrana? Ramuš Haradinaj

- Po prvi put Srbiju košta gubljenje vremena - naglasio je Haradinaj u izjavi austrijskim novinarima u Prištini, upitan da li će takse ostati na snazi sve dok Beograd ne prizna nezavisnost Kosova.

On je takse objasnio tvrdnjom da je Beograd navodno dve decenije blokirao uvoz robe sa Kosova.

- Mi smo se taksama branili - naglasio je on, dodajući da je njegova vlada zainteresovana da se ta situacija prevaziđe.

Prema njegovim rečima, Priština želi konačno rešenje odnosa sa Beogradom a to, kako podvlači "znači priznanje od strane Srbije".

Haradinaj: Beograd će biti kriv ako ne dođe do samita u Parizu

Foto: Tanjug
Ramuš Haradinaj

Haradinaj ne isključuje mogućnost da najavljeni samit u Parizu 1. jula ne bude održan, ali tvrdi da to neće biti krivicom Prištine, već Beograda, jer uslovljava nastavak dijaloga.

Haradinaj kaže da zbog Pariza neće praviti nikakav kompromis na štetu tzv. Kosova.

On je naveo da je - otvorena mogućnost ukidanja takse - ali u zamenu za okvirni sporazum, koji uključuje uzajamno priznavanje i slobodnu trgovinu.

Haradinaj je, na konstataciju da su te mere povećale popularnost njegove stranke, rekao da je to "pojednostavljen prikaz stvari". Takse, koje pre svega, kako konstatuje bečki dnevnik "Kurir", pogađaju srpsku manjinu na Kosovu, po Haradinaju nisu tu da ostanu zauvek.Sporazumom o slobodnoj trgovini, kako tvrdi, one bi postale brzo istorija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading