Ružić o zahtevu BNV: To je zloupotreba, poslaćemo inspekciju

Autor: Tanjug

Vesti

10.06.2019

22:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, povodom zahteva Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) vodećim funkcionerima Srbije i Crne Gore za uspostavljanje specijalnog statusa Sandžaka, izjavio je da je to zloupotreba jedne institucije i da će poslati inspekciju iz nadležnosti tog ministarstva.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Branko Ružić

- Umesto da se late posla koji je u okviru ingerencija nacionalnog saveta, u ime koga i izlaze pred svoje sunarodnike, oni i dalje koriste to mesto za privlačenje političke pažnje, očigledno i dalje sa ozbiljnim žalom za nekadašnjim foteljama u Vladi Srbije - rekao je Ružić za Politiku.

Predsednik BNV Esad Džudžo, tvrdi za Politiku da o zahtevu ne zna ništa zvanično i da je pismo rezultat zalaganja jedne grupe većnika u Izvršnom odboru, s liste "Samopredeljenje" Selejmana Ugljanina, ali smatra da je ovo telo nadležno da razmatra i "krupna" pitanja poput statusa Bošnjaka i Sandžaka.

- Ovo ne da samo izlazi iz okvira rada Nacionalnog saveta bošnjačke nacionanale manjive, nego je zloupotreba jedne institucije čiji se rad finansira od novca svih građana Srbike - ističe Ružić.


- Ministarstvo će svakako reagovati slanjem inspekcije iz naše nadležnosti, a verujem da će i drugi organi, uključujući i tužilaštvo, demonstrirati pojačanu pažnju u vezi sa ovim slučajem - rekao je ministar Ružić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading