Vučić: Kosovski problem rešavamo zbog budućnosti naše dece

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

10.06.2019

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija radi na rešavanju pitanja KiM i odnosa Srba i Albanaca zbog sebe i svoje budućnosti, a ne zbog EU, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Sedmoj plenarnoj sednici Nacionalnog konventa o EU.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

- Ako hoće (EU) nešto da urade sa nama, u redu, a ako neće - neće. Mi ćemo zbog sebe da radimo na KiM zbog odnosa između Srba i Albanaca, jer je to važno zbog nas za budućnost nase dece, ako to Evropa prepozna hvala im, ako ne - nikom ništa - rekao je Vučić.

On je kazao da danas više nije takva situacija da od nas sve zavisi, kao što je bilo pre dve, tri ili četiri godine, kada je bila nešto povoljniija klima za proširenje EU.

Dodaje da je najpovoljnija klima za proširenje bila pre 10 i 15 godina, dok je danas mnogo teža situacija.

- Lično sam prisustvovao brojnim sastancima kad su lideri najmoćnijih zemalja EU nedvosmsileno govorili ljudima sa Zapadnog Balakana da se ne nadaju i da ne očekuju da će da dobiju bilo viznu liberalizaicju, kao što je tražila Prišitna ili otvaranje pregovora, kao što je tražila Albanija. Mi nismo ništa ni tražili, rekao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading