Mihajlovićeva o Kosovu: Kompromis važan za mir i razvoj

Autor: Tanjug

Vesti

09.06.2019

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović rekla je danasda se ne smeju zaboraviti prošlost i NATO agresija, ali da je za budućnost Srbije i regiona važno da se dođe do kompromisnog rešenja za kosovsko pitanje, koje jedino može da osigura mir, stabilnost i razvoj.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

- Ova godišnjica treba da nas podseti na sve što se dešavalo tokom NATO agresije na Srbiju, na sve što je tome prethodilo, kao i na sve što se dešavalo od potpisivanja Kumanovskog sporazuma do danas u vezi sa Kosovom i Metohijom. Sve što smo prošli pokazuje koliko je da bi Srbija mogla da se razvija važno obezbediti mir i stabilnost, kao i to da oni mogu biti trajni samo ako su zasnovani na dogovoru i kompromisu - kazala je Mihajlovićeva povodom 20 godina od potpisivanja Kumanovskog sporazuma. 

Kako će se rešiti kosovsko pitanje važno je i za ceo region, jer ako želimo da ovaj deo Evrope uhvati priključak sa razvijenim zemljama, ne sme se učiniti više nijedan korak koji će nas ekonomski i politički vraćati unazad, kazala je Mihajlovićeva.

- Zato je važno da Priština ukine takse i da se vratimo dijalogu - poručila je Mihajlovićeva, anavodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz njenog kabineta .

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading