Predstavnici Srba sa KiM stigli u Berlin, razgovaraće i sa savetnikom Angele Merkel

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.06.2019

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delegacija političkih predstavnika Srba sa Kosova doputovala je u Berlin gde će u naredna dva dana imati više sastanaka sa predstavnicima nemačkog parlamenta i vlade.

RepublikaFoto: Tanjug/Kancelarija za KiM
Srbi sa Kosova

Oni će se, između ostalog, sastati sa savetnikom kancelarke Angele Merkel, Lutenbergom, zatim sa specijalnim izaslanikom sa jugoistočnu Evropu gospodinom Helbahom kao i poslanicima gospodinom Juratovićem i gospodinom Sarazinom.

U Berlin su optuvali predsednik Srpske liste Goran Rakić, gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić, potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić i šef poslaničke grupe Srpske liste u Skupštini Kosova Saša Milosavljević.

- Poseta Berlinu političkih predstavnika Srba sa Kosova dobra je prilika da se sagovornicima ukaže na probleme kao i na trenutnu političku i bezbedosnu situaciju na Kosovu iz ugla srpskog naroda - navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading