"Vreme je da Srbija ugosti Trampa, ali..."

Autor: Tanjug

Vesti

03.06.2019

22:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić očekuje da će američki predsednik Donald Tramp doći u Srbiju, ali navodi da od procene njegove administracije zavisi kada će se to dogoditi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Oni će odlučiti da li je bolje da dođe dok još traje rešavanje pitanja odnosa Beograda i Prištine ili kad dogovor već bude na stolu - rekao je Dačić za "Blic", koji je objavio tekst o tome da li je vreme da Tramp dođe u Srbiju.

Šef srpske diplomatije naglasio je da je Trampov dolazak u našu zemlju usko povezan sa dešavanjima na međunarodnoj sceni. 

- To je svima jasno i nije iznenađenje. Za očekivati je da ćemo ga ugostiti u Beogradu, ali je stvar procene njegove administracije kada to treba da se desi - rekao je Dačić. 

"Blic" ističe da je Srbija jedna od tri zemlje u Evropi i 68 u svetu koje od 1991. godine nije posetio nijedan američki predsednik i podseća da je poslednji šef Bele kuće u Beograd bio Džimi Karter 1980. godine.

Kako precizira, od cele Evrope, nijedan predsednik SAD u poslednjih 28 godina nije bio samo u Srbiji, Moldaviji i Crnoj Gori.

Podseća i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio poziv Trampu da poseti Srbiju još u septembru 2017. godine, prilikom susreta u Njujorku, u okviru Generalne skupštine UN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading