Mračna predviđanja Rasima Ljajića: Priština možda još više pooštri kazne

Autor: RTS, Republika

Vesti

01.06.2019

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rok u kojem Priština treba da ukine takse od 100 odsto na robu iz Srbije polako ističe. Ukoliko se to ne desi, najavljene su kontramere, a o tome kako bi moglo da dođe do kompromisa između Beograda i Prištine, govorio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Rasim Ljajić

On je istakao da se, s obzirom na trenutnu situaciju, pre može očekivati da se pooštre takse nego da se ukinu.

- Neka realna, opipljiva nada ne postoji, optimizam se zasniva samo na očekivanjima da će međunarodna zajednica konačno izvršiti pritisak na Prištinu, jer lopta nije u našem dvorištu. Ne zavisi od nas, već samo od Prištine i onih koji su sazvali sastanak. Naša pozicija je jasna – ako se ukinu takse, možemo sutradan da nastavimo pregovore - rekao je Ljajić.

On je ukazao da je takvo ponašanje Prištine deo unutrašnjih političkih odnosa na Kosovu, da se bliže izbori i da se svi utrkuju u izjavama.

- Čak i oni koji su predlagali da se suspenduju takse dok se ne nastave pregovori, kažu da su pogrešili i da treba da ostanu takse - naveo je ministar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading