Italija ne ide na vanredne izbore: Salvini odbacio spekulacije da ruši vladu

Autor: Tanjug

Vesti

30.05.2019

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik italijanskog premijera Mateo Salvini odbacio je danas mogućnost održavanja prevremenih izbora nakon pobede njegove Lige na izborima za Evropski parlament.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mateo Salvini

Liga je osvojila znatno više glasova od koalicionog partnera, Pokreta pet zvezda, pa su se pojavile spekulacije da bi Salvini mogao da raskine koaliciju i zatraži nove izbore da bi napravio savez sa manjim konzervativnim partijama.

Salvini je u obraćanju novinarima demantovao ove izveštaje.

- Neće biti prevremenih izbora. U septembru ćemo da pripremamo budžet. Ako bih želio da oborim vladu, ne bih danju i noću sastavljao zajedničke političke predloge. Preostaje mnogo posla, ne želim prevremene izbore - rekao je Salvini.

Rojters prenosi da se on ponaša kao premijer posle evropskih izbora, obećava rezanje poreza i zahteva izmene budžetskih pravila EU, dok Pokret pet zvezda leči rane i rešava krizu svog rukovodstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading